Contador bajba keverte új csapatát is...

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 11. 12:42
Egy hónapja még úgy tűnt, eloszlani látszanak a viharfelhők a ProTour egyik legerősebb gárdája, a Saxo Bank és tulajdonosa, a dán Bjarne Riis feje fölül, de szupersztár szerzeményük, a háromszoros Tour de France győztes Alberto Contador doppingügye nem tett jót a projektnek.


Bjarne Riis jövő évre a SunGardot és a Saxo Bankot szerezte meg – nagy nehezen –szponzornak, arról egyelőre még pletykák sem keringenek, hogy Contador esetleges kiesése változtatna-e a támogatók hozzáállásán.

A csapat ászai viszont távoztak, Schleckék saját csapatot alapítanak, Jens Voigt, Jakob Fuglsang, és Stuart O'Grady velük tartanak, Matti Breschel a Rabobankhoz igazolt, a pihenőjét megkezdő Fabian Cancellara pedig szintén tegnapi nyilatkozata szerint két héten belül bejelenti, hol folytatja tovább, de nem a Saxo csapatánál.

Riisnek – ha Contadort eltiltják – marad körülbelül Richie Porte, Gustav Larsson, Chris Anker Sorensen, JJ Haedo, Baden Cooke, valamint Nick Nuyens, mint nagyobb nevek, esetleg Contador spanyol „apródjai”.

A dán menedzser nyilatkozatából is átüt az elkeseredettség, bár elégedettségről beszél:

„Elégedett vagyok a versenyzői kerettel, ki kell állnunk, és kisebb csodát tenni. Nick Nuyens talán most nem volt a legjobbak között a klasszikusokon, de én remélem, vissza tudjuk hozni arra a szintre, ahol pár éve volt.”

A kérdésre, hogy mi a forgatókönyv, ha Contadort eltiltják, így válaszolt:

„Gondolkoztam B-terven, de ez olyan dolgokat foglal magába, aminek most még nincs itt az ideje. Nehéz most nem stresszelni, de nincs más választásom. Contador ügyében semmi nem rajtunk múlik.”