Cancellara, Armstrong, Contador értékel

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 3. 22:01
Fabian Cancellara negyedszer nyerte meg a Tour prológját és húzhatja fel a sárga trikót, Lance Armstrong először verte meg éles helyzetben Alberto Contadort, de Contadort ez látszólag nem zavarja.


A prológ főszereplőinek nyilatkozatai:

Fabian Cancellara (győztes, sárga trikós):

A mai nap szerencsejáték is volt az időjárással, és elég nehéz volt várni a buszban, amíg sorra kerülök, de ha most körbenézek, akkor a most már minden csillog, a napsütés bearanyozta a nap végét. Jó döntés volt a késői indulás. Beültem az egyik csapattársam mögé a kísérőkocsiba, hogy lássam nedvesen is a pályát, mert amikor tegnap edzettünk rajta, meleg volt, sütött a nap, teljesen más volt. Mindig alkalmazkodnod kell a helyzethez, de megoldottam, és örülök az eredménynek.

Reuters
  Fotó: Reuters

Szép kerek szám: 10 perccel győztem. Ez tetszik. Érdekes napok állnak előttünk, de én szeretem viselni a sárga trikót, és van egy kiváló csapatunk, hogy megvédjük. Büszke vagyok a mai teljesítményemre, nem elégtételt érzek, én csak a leggyorsabb akartam lenni, és megcsináltam. Fontos, hogy megpróbáljuk őrízni a trikót Arenbergig (3. szakasz, a kockakövek), de először is ott van Brüsszel és Spa, és a 2. szakasz vége nem éppen sík… De megpróbáljuk, hogy a kockaköveken viselhessem a sárgát.



Lance Armstrong (4.):

A Tour de France elkezdődött! Örülök az eredménynek, és örülök annak, hogy jól éreztem magam, ami még fontosabb, mint az eredmény. Minden jól ment, a bemelegítéstől kezdve a futamig. Kicsit szerencsém volt az időjárással, néhány kanyar már felszáradt.
Gratulálok Fabiannak, klasszis teljesítmény volt tőle. És le a kalappal a holland szurkolók előtt. Olyan hangosak voltak, nem halottam Johan Bruyneelt a rádióban. El ne mondjátok neki.

Alberto Contador (5.):

Elégedett vagyok az eredménnyel, gyakorlatilag sikerült minden esélyes előtt végeznem, és kiosztanom néhány másodpercet. Annak ellenére, hogy milyen rövid volt a táv, voltak, akik sok időt kaptak. Nagyon nehéz egy ilyen szakasz, jobb veszíteni néhány másodpercet, mint a bukást kockáztatni. Az is igaz, hogy nem találtam meg úgy a ritmust, ahogy szerettem volna, de végeredményben elégedett vagyok a prológgal.

Reuters
  Fotó: Reuters

Ezek az eredmények abszolút nem befolyásolják az összetett versenyt. A különbségek minimálisak, nem kell neki különösebb jelentőséget tulajdonítani. – utalt Contador Armstrong jobb helyezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Cancellara és Armstrong a prológ sztárja
Fabian Cancellara nyerte a 97. Tour de France rotterdami prológját, a 8,9 kilométeres egyenkénti időfutamot. Az esélyesek közül a hétszeres győztes, Lance Armstrong óriásit teljesített, a 4. helyen végzett, 5 másodperccel...
Tovább a teljes cikkhez »