Cadel Evans: „Befejezve és megnyerve…”

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 24. 21:59
Az ausztrál Cadel Evans hetedik részvételét végül siker koronázta, és megnyerte a Tour de France-t. Évről évre a legerősebbek egyike volt, a végsőkig küzdött, volt, hogy sérülését eltitkolva. De ez az év különleges volt. Csapata a BMC , a csapatfőnök John Lelangue, csontkovácsa és barátja David Bombeke segítségével végre felért a csúcsra.


A záróetapot követő sajtótájékoztatón így nyilatkozott a francia körverseny első ausztrál győztese:

„Kisgyerekként rengeteg dologra vágyunk, amit szeretnénk majd elérni az életben. 1991-ben néztem a Tourt, és láttam ahogy Indurain mindenkit maga mögé utasít, elindult bennem valami. Nagyon nehéz időszakokat éltem át, két évben is szerencsétlen voltam, pedig igen közel álltam a győzelemhez, de talán ezért most még jobban értékelni tudom a sikert.

Reuters
  Fotó: Reuters

Egy kicsit meglepődtem, amikor Tina Arena jött elénekeli az ausztrál himnuszt, igazán kedves volt tőle. Úgy vélem ez minden Tour versenyző legfőbb álma, hogy a Champ-Elysées-en állva a dobogó tetején neki szóljon nemzete himnusza. Ez nagyon keveseknek adatik meg. A győzelem minden ausztrálé, lenyűgöző élmény. A vége felé minden jól alakult, de a verseny csak akkor ér véget mikor az utolsó nap is áthaladsz a célvonalon. Ma ezt is megtettük, így a verseny befejezve és megnyerve.

A győzelem évek kemény munkája, a 3 hét alatt többször úgy hittem, hogy ez a Tour is elment, de biztonságban, sérülés nélkül fejezem be a versenyt. De a sárga trikóban itt lenni - a csapatomért, az országomért, az emberekért, akik hittek bennem - hihetetlen, nem találok szavakat.

Reuters
  Fotó: Reuters

Az utolsó előtti nap az időfutamon dőlt el minden. Egy kicsit más Tour volt ez, mint az eddigiek, minden csapat inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt, és mi se támadtunk az utolsó időfutamig.

Remélem, hogy honfitársaimnak örömet okoztam és élvezték a versenyt. Megtiszteltetés volt a dobogó tetején lobogtatni nemzetem zászlóját.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Cavendish a Tour ásza, Evans megnyerte
Repülős kifejezéssel élve Mark Cavendish a 98. Tour de France ásza, a papírformának megfelelően sikerült megszereznie idei ötödik győzelmét is a francia körverseny 21. szakaszának sprintbefutóján, a Champs-Élysées-n, a borvég...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Evans: "húsz év munkájáról beszélünk..."
2009 világbajnokára, aki kétszer is ezüstérmes volt már a Touron (2007-ben Contador és 2008-ban Sastre mögött), csak a formalitás-jellegű párizsi zárószakasz vár holnap, hogy végleg hazavihesse a húsz éve áhított sárga trikót....
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Evans kinyírta Andyt, az auszié a Tour!
A 34 éves Cadel Evans kihasználta talán élete utolsó lehetőségét, hogy elérje a legnagyobb sikert, amit kerékpáros elérhet: a grenoblei 40 kilométeres időfutamon nyújtott teljesítményének köszönhetően megnyerte a 98. Tour de...
Tovább a teljes cikkhez »