Buruczki kiosztotta a zakókat a Mátrában

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 30. 23:40
A sástói Oxygén Adrenalin Parkban Buruczki Szilárd és Dósa Eszter „etapgyőzelmével” fejeződött be az idei T-Mobile Top Maraton sorozat, augusztus 30-án. A Gepida Mátra Maraton alkalmával 1554-en neveztek, a hegyikerekesek 89-, 56- és 28 kilométeren álltak rajthoz. A sorozat összetettjében négy állomás eredményeit tekintve Dósa mellett Blazsó Márton volt a legjobb.


Fotó: Fotó: Pertorini Márió; Tirszin JánosA férfiak hosszútávján nem indult az olimpikon Parti András, így is komoly tétje volt a versenynek az összetettet illetően. Buruczki Szilárd ért elsőként célba, majd így nyilatkozott:

„Azért jöttem, hogy nyerjek. Fél távig egy négyfős bolyban haladtam elöl, majd sikerült elszakadnom a többiektől. A pálya vége igen technikás volt, tetszett. Az összetettet illetően sajnálom, hogy a visegrádi, második állomást ki kellett hagynom a térdem miatt, így elúszott a tavalyi címvédésem, de a két bajnoki cím kárpótol. Na és a négy állomásból az utolsó kettőt megnyertem.”

A második - harmadik helyen kéz a kézben jött be Melts András és Grósz Béla, akik nem csak eredményük miatt kerültek a kamerák kereszttüzébe. Speciális, öltöny-viseletbe illő mezükkel is felkeltették az érdeklődést, mint mondták, Buruczki iránti tiszteletükből öltöztek „alkalmi” viseletbe a záró futam alkalmával.

Az összetett T-Mobile Top Maraton sorozatot hosszútávon végül Blazsó Márton nyerte (Contact SE, Pécs), aki ezúttal nem érezte magát kirobbanó formában, ennek ellenére hatodik helyen ért célba, mely elég volt a tabella első helyének megőrzéséhez. - Múlt héten sokat kivett belőlem a világbajnokság, öt és fél órás küzdelem volt, 3800 méter szintkülönbséggel. Nem voltam ma fizikálisan topon, biztonságra törekedtem. Annak ellenére tudtam megnyerni az összetettet, hogy a négy állomáson, négy különböző bringával álltam rajthoz - értékelt az összetett győztes.- Jobban sikerült a szezon, mint korábban gondoltam volna; tavalyhoz képest sokat fejlődtem. A mai versenyen az volt a taktikám, hogy az első emelkedőn ellépjek a többiektől és győztesként érjek célba. Mátrai győzelmemmel bebiztosítottam az összetett első helyet is - nyilatkozta a befutó után Dósa Eszter.

A 20 pontos tabellahátránnyal versenyző Módos Gabriella hozzátette: „Tudtam, hogy aki ma kettőnk közül elsőként ér célba, azé az összetett győzelem. Eszter ma jobb volt, övé a T-Mobile Top Maraton, de enyém a Magyar Kupa!”

A Mátrában a verseny után hirdette ki a szövetség a Magyar Kupasorozat eredményeit a maraton szakágban. A férfiaknál Blazsó Márton, Parti András, Buruczki Szilárd, míg a nőknél Módos Gabriella, Dósa Eszter és Dr. Cseh Veronika lett a sorrend.

A teljes eredménylista elérhető IDE KATTINTVA