Bruyneel: Contadornak nem kellett menni

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 23. 08:24
Johan Bruyneel a királyetap után úgy nyilatkozott, Contadornak nem kellett volna támadnia az utolsó emelkedőn, ha nem teszi, könnyen elfoglalhatták volna a csapat tagjai - Contador, Armstrong és Klöden - az összetett dobogó első három helyét. A belga csapatvezető viszont előre tekint, a legfőbb cél a Tour győzelem. és ebből a szempontból újabb lépést tettek előre:


"Mint kiváló időfutam-menő, Wiggins komoly veszélyt jelentett számunkra. Amikor Schleckék támadása után csak Contador és Klöden tudott velük menni, az nekünk jó volt. Azt is tudtuk, hogy Schleckék végig húzni fogják a tempót, mert előnybe akartak kerülni Wiggins-szel szemben.

Mielőtt 3 kilométerrel a hegytető előtt támadott, én azt mondtam Albertónak, hogy ne lószoljon, mert nem kell mennie. Nem kell támadnia, mert világos volt, hogy Schleckék teljes gázzal nyomják majd a célig.
Ezt mondtam neki: Nem kell támadnod, hogy megnyerd ma a Tour de France-t.
Elég baj, hogy Andreas nem tudott ottmaradni mert elfoglalhattuk volna a dobogó első három helyét az összetettben, így viszont első, negyedik és ötödik helyen vagyunk."

Armstrong teljesítményével viszont maradéktalanul elégedett volt Bruyneel:

"Egy versenyzőnek tudnia kell, mikor mehet, Lance jól meggondolta azt a támadást. Tudom, hogy nagyon nehéz volt neki az utolsó pár kilométer, ez egy nehéz szakasz volt. Mondtam neki a végjátékban, hogy szakítsa le Wigginst, és akkor meglehet az összetett dobogó mindhárom helye. De végül is nem lehet minden a mienk. A célunk, megnyerni a Tourt, és nagy lépést tettünk ma ennek érdekében.

Ha mindent akarunk, könnyen semmit foghatunk, ez az, amit nem szeretnénk. A második és harmadik hely nem cél, ha sikerül megszerezni, jó, de nem ezért fogunk harcolni. A cél megnyerni a Tourt."