Andy: soha ilyen közel a Tour-sikerhez

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 22. 20:41
A kétszeres ezüstérmes Andy Schleck még soha nem állt ilyen közel a legnagyobb sikerhez, amit kerékpáros elérhet. Ma, az utolsó hegyi szakaszon átvette a sárga trikót, s közel egy perccel vezet Cadel Evans előtt. A holnapi döntő csörte előtt Andy már „odamondogatással” kezdett a sajtótájékoztatón:


„Megkérdeztem Cadelt az Alpe d’Huez mászása közben, miért nem vezet, amire nem válaszolt, erre kicsit dühös lettem, és azt mondtam: Igazán semmi dolgom a srácokkal elöl, Alberto nincs itt, és ő továbbra sem veszélyes az összetettben.

Nem hajtottam tovább túl keményen, mert arra gondoltam, hogy támadni fog. Ami meg is történt, de nem tudott leszakítani. Sok versenyző mondta már, hogy a sárga trikó szárnyakat ad, és remélem, holnap is ez lesz a helyzet.

Megírni sem lehetett volna jobban ezt a Tour de France-t. Minden adott, a lehető legizgalmasabb így. Lehet mondani, hogy „csak egy perc” vagy „egy teljes perc”. Lehet viccesen hangzik, de én jó teljesítményt várok magamtól az időfutamon… Nagyot fogok menni. Úgy gondolom, meg fogom tartani a sárga trikót. Jó ideje üldözöm már.

Minden másodperc számít, és sokat dolgoztam az időfutamomon, holnap pedig teljes gázzal megyek majd, remélem ez elég lesz. Ilyen közel még sosem voltam ahhoz, hogy Tourt nyerjek, remek formában vagyok, sikerült megvalósítani, mindent, amit akartam, megszereztem a sárga trikót az Alpokban. Természetesen holnap még kemény munka vár rám, de bízom magamban. Egész ideig jó formát mutattam, és ugyanígy lesz holnap is.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Majdnem bejött Contador öngyilkos húzása
A Tour de France az Alpokban kárpótolta a kerékpársport rajongókat a Pireneusokban tapasztalt passzivitás miatt, a 19. napon is emlékezetes szakaszt láthattunk, fordulatos küzdelem, egy korai Contador-akció után végül a fiatal...
Tovább a teljes cikkhez »