Áll a bál Vinokurov és az Asztana körül

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 18. 11:16
A kazah kerékpársport emblematikus figurája, Alexander Vinokurov érdekes nyilatkozatot tett a francia L’Equipe sportnapilapnak, aminek ha hinni lehet, kissé gusztustalan szituáció alakult ki az Asztana háza táján.


Vino szerint az Asztana vezetéséből többen is kaptak az alkalmon a Tour de France-on bekövetkező súlyos bukása után, és el akarták távolítani a csapatból, hogy a visszatérő Andrej Kaszecskin töltse be a helyét. Más források egy Asztana-Saxo Bank fúzióról is cikkeztek.

Kaszecskin azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Vueltán, és egy sokkal fontosabb dologról is megfeledkeztek a kazah csapat háza táján. Ahhoz, hogy az Asztana megtarthassa első osztályú licencét, az új szabályok szerint szükség van Vino UCI-ranglistapontjaira, ellenben könnyen visszacsúszhatnak a másodosztályba…

A 38. évét minap betöltő Vinokurov mindennek ellenére kinyilvánította, a kazah csapat és kerékpársport érdekében kész folytatni az Asztanában, sőt, sérülése után már az október 15-ei Lombardiai Körversenyen is rajthoz áll.