A zöld trikóra hajtók sorai a Touron

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 23. 17:54
Kihirdette kilencfős Tour-keretét a legjobb sprinter címre pályázók közül a brit Mark Cavendish és a belga Tom Boonen csapata, a Columbia és a Quick Step is.


Az amerikai gárda összetétele egyértelműen jelzi, hogy legfőbb céljuk a zöld trikó megszerzése, és nem kívánják a véletlenre bízni a sprintek felvezetését. Boonen csapatában több a „szabad vegyérték”, főleg, hogy térdproblémái miatt akár meg is hiúsulhat még a belga bajnok részvétele.

Boonennek akkor sérült a térde, amikor a Svájci Körversenyen történ hírhedt bukás (képünkön) során pont Cavendishbe rohant bele.

A HTC-Columbia kerete: Mark Cavendish, Bernhard Eisel, Bert Grabsch, Adam Hansen, Tony Martin, Maxime Monfort, Mark Renshaw, Michael Rogers és Kanstantsin Siutsou.

A Quick Step összeállítása: Carlos Barredo, Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Dries Devenyns, Kevin De Weert, Jerome Pineau, Kevin Seeldrayers, Jurgen Van de Walle és Maarten Wynants (Boonen helyére a Girón szakaszt nyerő Wouter Weylandt a tartalék).

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Készen áll Schleck és Armstrong armadája
A Saxo Bank és a Team Radio Shack is kihirdette a mai napon kilencfős csapatát a Tour de France-ra. Meglepetés nincs, a legerősebb összeállításban állnak rajthoz Contador legfőbb kihívói. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Tour de France hivatalos rajtlistája
Július 3-án, szombaton rajtol, és három hétig tart a Tour de France, a világ legjelentősebb kerékpárversenye....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
2008 Tour-győztese idén is biztos induló
Kérdéses volt az utóbbi hetekben Carlos Sastre, 2008 győztesének részvétele az alig 2 hét múlva sorra kerülő Tour de France-on, még a Giro d’Italia során elszenvedett sérülés miatt, de úgy tűnik megoldódtak a problémák, a...
Tovább a teljes cikkhez »