2008 Tour-győztese idén is biztos induló

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 22. 08:13
Kérdéses volt az utóbbi hetekben Carlos Sastre, 2008 győztesének részvétele az alig 2 hét múlva sorra kerülő Tour de France-on, még a Giro d’Italia során elszenvedett sérülés miatt, de úgy tűnik megoldódtak a problémák, a Cervelo csapata végleges keretet hirdetett, melynek tagja a spanyol hegyimenő is.


A Cervelo 9-fős kerete: Carlos Sastre, Thor Hushovd, Heinrich Haussler, Xavier Florencio, Volodimir Gustov, Jeremy Hunt, Andreas Klier, Ignatas Konovalovas és Brett Lancaster

Sastre a következő közleményt adta ki a döntéssel kapcsolatban:

„Versenyezni akarok a Touron, és ezt a legmagasabb szinten szeretném megtenni. Volt egy hátsérülésem, ami a Giro d’Italián történt esésnek volt a következménye, de köszönhetően a masszőrömnek és az orvosoknak megszűntek a problémák, s már fájdalom nélkül teltek az edzések. Van még 12 napom a felkészülésből, és remélem jó formában érkezem majd a Tour de France rajtjához.

Van előnye is, hogy 35 éves vagyok, ami a tapasztalat. Ezt a rutint fogom majd kihasználni az idei Tour de France során, ami a 10. francia körverseny lesz sportpályafutásom során, mégsem veszítettem semmit lelkesedésemből és a motivációból. A Tour nagyon kemény verseny, de ez teszi igazán vonzóvá bármelyik versenyző számára.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Tour de France hivatalos rajtlistája
Július 3-án, szombaton rajtol, és három hétig tart a Tour de France, a világ legjelentősebb kerékpárversenye....
Tovább a teljes cikkhez »