A WADA hajthatatlan Contador ügyében

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 28. 19:12
A doppingellenes világszervezet (WADA) eléggé sarkos állásponton van a Tour de France-on klenbuterollal megbukó győztes, Alberto Contador ügyében, aki túl van az első meghallgatáson nemzeti szövetsége előtt.


A WADA részéről ragaszkodnak az eltiltáshoz – lévén a klenbuterolra pozitív mintáért a kis mennyiségtől függetlenül ez jár – és ha a sokak által részrehajlással vádolt spanyol szövetség felmentené Contadort, akkor is keresztülviszik a büntetés kiszabását, derül ki az El País cikkéből.

„Én nem fogok közleményeket kiadni. Csak annyit mondhatok, hogy nem baj, hogyon dönt a spanyol szövetség Contador ügyében, a WADA mindig fellebbezhet a lausanne-i sport döntőbíróságon, egy orvoslat, ami mindig ott van. Nem az első eset lenne, nézzék meg a honlapunk, tucatnyi alkalommal tettünk így a nemzeti vagy a nemzetközi szövetségek ellenében.” – mondta a spanyol lapnak a doppingellenes világszervezet jogásza, a svájci Julien Sieveking.

Az üggyel kapcsolatos korábbi hírek a Bringahíradó főoldali ajánlóboxban!   

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador túl az első meghallgatáson
A spanyol szövetség (RFEC) pénteki meghallgatásán Alberto Contador védelme benyújtotta azt a dokumentációt, amitől azt remélik, hogy a háromszoros Tour-győztest felmentik a doppingvádak alól....
Tovább a teljes cikkhez »