A Vuelta nagy vesztese, Igor Anton üzen

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 11. 22:07
Óriási bukás történt ma a spanyol körversenyen, melyben szinte csoda, hogy senki nem sérült meg nagyon súlyosan. A veszteség mégis hatalmas, egy kibontakozó baszk sztár, az összetettet vezető Igor Anton fel kellett adja a küzdelmet (jobb könyökében töréssel, este 11-kor operálják), és csapattársát, Egoi Martinezt is kórházba szállították.


A fiatal, 27 éves kerekes életében először szerepelt igazi kapitányként egy háromhetesen, és minden esélye megvolt akár a győzelemre is. A baszk bringás az alábbi üzenetet küldte szurkolóinak:

„Az marad bennem, hogy 14 nagyon boldog napot töltöttem itt, átéltem egy álmot. Volt két nagyszerű szakaszgyőzelmem, néhány napig vezettem a Vuelta összetettjét, és megmutattam, hogy pályázhatok GT-győzelemre. Harmadszor győzni jövök majd. Megpróbálom pozitívan felfogni az egészet. Amikor jól alakultak a dolgok, akkor is nyugodt maradtam, és két lábbal a földön álltam, most, hogy fordult a kocka, ugyanebben a szellemben elfogadom. Ért már néhány sérelem az életben, és tudom kezelni az ilyen szituációkat.

Reuters
  Fotó: Reuters

Tele van a testem sebekkel, de ahhoz képest, ami történhetett volna, kicsit talán még szerencsés is vagyok, nagyon gyorsan mentünk, és nem tudom, mi történt, és nem is akarok vele tovább foglalkozni. A csapattársaimnak azt szeretném üzenni, hogy fantasztikusan teljesítettek eddig a Vueltán, s remélem, ugyanígy folytatják. Egyet mondhatok: 2011-ben visszajövök és még erősebb leszek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Dráma a Vueltán: bukott a vörös trikós
Az utolsó 6 kilométeres hegy megkezdése előtt óriásit bukott a spanyol kerékpáros körverseny összetettjét vezető Igor Anton, és komoly sérülései miatt feladta a Vueltát. A 14. szakaszt Joaquín Rodriguez nyerte Vicenzo Nibali...
Tovább a teljes cikkhez »