A vörös trikós húzza kicsit a száját

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 26. 09:54
A Vuelta 6. szakaszának végjátéka váratlanul sikeredett szokatlanul izgalmasra a Liquigas csapatának jóvoltából. A köztudottan technikás olaszok a cél előtti lejtőn egyszerűen követhetetlen tempót diktáltak, amivel a mögöttük haladók nem tudtak mit kezdeni, bár a vörös trikós szerint ehhez „külső segítséget” is igénybe vettek: egy közvetítő motoros szélárnyékát.


A Liquigas sor diadalával kapcsolatban az olaszok kapitánya, Vincenzo Nibali és a nem túl fair eszközökkel kicsikart győzelemre utaló összetett éllovas, Sylvain Chavanel nyilatkozik:

Nibali dühös volt a célba érkezést követően, mert lemaradt az időjóváírást jelentő dobogós helyekről, nem hogy a győzelmet nem sikerült megszereznie, de csapattársa, Valerio Agnoli eléggé amatőr módon még a harmadik helyre is belökte elé a kerekét… „Nagyon kevés hiányzott csak, hogy én nyerjek és megszerezzem a 20 másodperc időjóváírást, de 300 méterrel a cél előtt nem sikerült megértenünk egymást Agnolival. Természetesen elégedett vagyok a végeredménnyel, eredetileg Sagannak dolgoztunk, mert tudtuk, hogy egy kisebb csoportból ő nyerheti a sprintet. Kockáztattunk a lejtőn, ezért sikerült akkora előnyt szerezni. Eddig is jól mennek a dolgaink a Vueltán, de a győzelem még hiányzott. Büszkék vagyunk arra, amit ma véghezvittünk.  – nyilatkozta a „Cápa”.

Reuters
  Fotó: Reuters

A francia Chavanel – bár ő tulajdonképpen semmit nem veszített a történtek kapcsán – a sajtótájékoztatón odaszúrt kicsit Nibaliéknak: „Nem akarok vitát szítani, de a hegytetőt követően a Liquigas versenyzői egy közvetítő motoros szélárnyékát használták ki. Én mögöttük mentem, tartva egy biztonságos távolságot, de jött egy pillanat, amikor nem tudtam tenni rájuk a kereket, mert a motor mögött mentek. Végül is a vörös trikót szerencsére sikerült megtartani, és a 7. szakasz sprintbefutót ígér, így talán továbbra is én fogok vezetni az összetettben.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sagan nyert, de Nibali is örülhet
A szlovák Peter Sagan nyerte a Vuelta a Espana csütörtöki, 6. szakaszát, az összetettben továbbra is a francia Sylvain Chavanel áll az élen. Az Úbeda és Córdoba közötti 185,7 km-es etap igazi nyertese azonban a címvédő Vincenzo...
Tovább a teljes cikkhez »