A világelsőt nem érdekli a Tour

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 6. 10:09
A 2010-es évet a profi kerékpáros világranglistán élen záró spanyol Joaquím Rodriguez nyíltan közölte, hogy idén az olasz és a spanyol körversenyt részesíti előnyben, mert nincs esélye nyerni a Tour de France-on, előbbieken viszont igen.


A 31 éves „Purito” tavaly először indult a világ legnagyobb körversenyén a Katyusa színeiben, és rögtön az első tízben (8.) zárt. A Vueltán azonban kis híján összejött a győzelem, a szűk keresztmetszet a sík időfutam volt, ahol ellenfelei „agyonverték”.

„Idén amikor kialakítottuk a versenynaptáramat, hiába szép-szép a Tour de France, de realisták maradtunk, felismerve, hogy nem nyerhetem meg a Tourt, de a másik két GT közül bármelyiken van esélyem.” – nyilatkozta Rodriguez, aki a háromhetesek mellett az ardenneki klasszikusokon is szeretne jól szerepelni: „Sok évembe került, hogy csapatkapitány legyek, és szeretném megnyerni valamelyik igazán nagy versenyt az Amstel Gold Race, a Fleche Wallonne, vagy a Liege-Bastogne-Liege közül, tehát jó formába kell lendüljek a szezon elejétől kezdve.”