A világelső bele is csapott a lecsóba

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 20. 16:39
A profi kerékpáros világranglistát 2010-ben az élen záró katalán versenyző, Joaquím Rodrigueznek mesésen alakult a szezon. 31 éves korára csapatkapitányi szerepet kapott a Katyusa gárdájában, s meg is hálálta a bizalmat. Purito azonban már 2011-re gondol.


Rodriguez az elmúlt három hétben csak könnyedén edzett, a hegyikerékpárt a focival kombinálva (köztudottan nagy Barcelona-szurkoló a katalán versenyző), edzőterembe és túrázni járt, mielőtt a komoly edzésmunka elkezdődött volna.

„A vakációnak vége, a 2010-es versenyek elfelejtve. Egy év, amit nagyon nehéz lesz elfelejteni és még nehezebb túlteljesíteni. De mostantól kezdve minden nap dolgozom majd rajta, ami azt jelenti, hogy elkezdődött a szezon.” - nyilatkozta Purito.

Rodriguez számára februárban, a Trofeo Mallorca viadallal indul a versenyszezon, de igazán a Párizs-Nizzára tervezi az első formaidőzítést. Rendkívül nehéz feladat vár rá, ha az ideihez hasonló évet szeretne produkálni, hiszen talán egész pályafutása során nem ért el összesen olyan sikereket, mint 2010-ben: Megnyerte a Katalán Körversenyt, 8. lett a Tour de France-on, ahol szakaszt is nyert, dobogós lett a Fleche Vallone viadalon és 4. a Vueltán, ahol szintén nyert szakaszt, s viselte a vörös trikót is.