A világbajnok értékeli új Tour-sikerét

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 19. 22:17
Thor Hushovd 10. szakaszgyőzelmét szerezte ma a Tour de France-ok történetében, egy szűk elit társaságba lépve ezzel. A világbajnok így értékelt:


Idén úgy tűnik, 100%-osan működik minden nekem a Touron. Sikerül kiválasztani a jó napokat, amikor képes vagyok nyerni, és ma is meglett a jutalma a próbálkozásnak, el sem tudják képzelni, milyen boldog vagyok. Az első győzelmemnek még jobban örültem, mert ott egyedül tudtam nyerni, de a mai is óriási.

Az utolsó emelkedő elejétől kezdve Ryder Hesjedal segített, hogy egy húzós tempót diktáljon, de úgy éreztem, hogy ez már túlságosan is erős, úgyhogy mondtam neki, menjen. El is lépett egyedül, és jónak tűnt így, de egy ponton Edvald Boasson Hagen támadott, pont amikor tettem rá a kereket, s végül felért Ryderre. Én csak kontrolláltam, és kicsit sajnáltam Edvaldot, nem volt könnyű dolga két Garmin-Cervelo versenyzővel.

Reuters
  Fotó: Reuters

Nehéz volt bekerülni a megfelelő szökésbe, de erősnek éreztem magam, és a hajrában azt hiszem tökéletesen sikerült a sprint, köszönhetően Hesjedal felvezetésének. Jókor voltam ma jó helyen, és nem vagyok rossz sprinter… de Edvald Boasson Hagent egy ilyen hajrán megverni nem egyszerű.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador villant, Husi újra hegyen nyert
Rendkívül izgalmasra sikeredett a pihenőnap utáni első, „kis hegyi szakasz” a Tour de France-on, a szakaszgyőzelemért és az összetettért is öldöklő küzdelmet vívtak a bringások, amit a végén még a hideg eső is nehezített…...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A világbajnoké a hegyiszakasz a Touron!
A világbajnok Thor Hushovd legyűrve az 1709 méteres Col d'Aubisque-öt sprinterként hegyiszakaszt nyert a Pireneusokban a Tour de France 13. szakaszán a Pau és Lourdes közötti 152,5 kilométeres távon....
Tovább a teljes cikkhez »