Husi el sem hiszi, hogy hegyekben nyert

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 15. 20:30
Ritkán van rá példa a Tour de France-on, hogy a Pireneusokban, egy 1700-as hegy megmászása után egy sprinter-alkatú, „súlyos” egyéniség nyerjen, de Thor Hushovd külön kategória:


„Nehezen találtam a formám az utóbbi napokban, mert az első héten végig keményen kellett hajtanom, sok energiát használtam el. Ma reggel jobban éreztem magam, és a szökéssel tartottam. Taktikailag tökéletesen sikerült a verseny és jó volt a megvalósítás is, sikerült nyernem egyedül a világbajnoki trikóban, hihetetlen nap ez.

Végig azt mondtam az első héten, hogy enyém a sárga trikó, de szakaszt is akarok nyerni amíg rajtam van. Nos, így alakult, elégedett vagyok. Minden alkalmat ki kell használod, ha nyerhetsz szakaszt, ahogy Tyler Farrar is nyert sprinten, megnyertük a csapatidőfutamot, s most a mai napot.

El sem hiszem, hogy a hegyekben nyertem egy szakaszt a Touron. Nagyon jól sikerült a Col d’Aubisque, a síkon pedig erős voltam, és nagyon jó volt ma a taktikám. Moncoutie érthető volt, hogy nem dolgozott nekem amikor együtt mentünk, hiszen jobb vagyok a sprinten, de megoldottam a feladatot, sikerült jókor leszakítani.” – nyilatkozta a világbajnok.