A Vacansoleil Vuelta-sztárral erősített

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 20. 23:32
A spanyol kerékpáros körverseny második helyezettje, a végig támadó szellemben versenyző spanyol Ezequiel Mosquera 2 évre a holland Vacansoleil csapatába szerződött az anyagi problémákkal küszködő Xacobeo Galicia gárdájából.


A 34 éves Mosquera számára érdekes váltás lesz ez, hiszen eddig még nem versenyzett élvonalbeli ProTeamben, spanyol másodosztályú gárdák színeiben láthattuk őt a Vueltán. A jövőre ProTour státuszért folyamodó holland csapatban egészen más szezon vár rá.

A Vacansoleil egyébként durván beerősített, legellentmondásosabb igazolásuk, a Kobra, azaz Riccardo Ricco mellett megszerezték a belga Stijn Devoldert is, új igazolások még: Thomas De Gendt (Topsport), Martijn Keizer (Rabobank continental), Ruszlan Pidgornyij és Maxim Belkov (ISD), valamint Mirko Selvaggi (Astana).

A további versenyzők: Borut Bozic, Matteo Carrara, Romain Feillu, Bjorn Leukemans, Szergej Lazutyin, Marco Marcato, Wout Poels, Joost Van Leijen és Lieuwe.

A Vacansoleil – a névadó szponzor egy utazási iroda, komoly spanyol érdekeltségekkel – így valószínűleg számíthat a meghívóra a 2011-es Vueltán.