A Tour norvég királyai nyilatkoznak

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 7. 19:02
Edvald Boasson Hagen már 20 évesen lenyűgözte a szakmát majd profikén is félelmetes évet produkált 2009-ben, még mindig csak 22 évesen. Tavaly túl sok sérüléssel bajlódott és az idei év sem úgy kezdődött, ahogy tervezte. Ma azonban talán a norvég csodagyerek újabb virágzásának kezdetét láthattuk, miután sikerült megnyernie a Tour de France leghosszabb szakaszát. A 6. etap így teljes mértékben a versenyen részt vevő két norvégról szólt, hiszen a 3. helyen befutó Thor Hushovd továbbra is vezeti az összetettet.


"Tegnap túl hamar nyitottam a hajrát, így ma óvatosabb voltam. Kicsit tovább vártam, és segítségemre volt csapattársam, Geraint Thomas is, aki az utolsó három kilométeren fantasztikus munkát végzett.

Ösztönösen versenyzek, de terveztem is, tovább kivárjak, mint tegnap. Jól éreztem magam a dombon, jól működtek a lábak, és jó volt elöl látni magam előtt Geraint-t. Ahogy felértünk a dombra, a síkon Geraint értékes segítséget nyújtott. A tegnapi nap alapján tudtam, hogy elég gyors vagyok a sprintre, van esélyem ma. Nagyon örülök, hogy most össze is jött a győzelem.

Reuters
  Fotó: Reuters

Amikor megláttam a célvonalat, teljes gázra kapcsoltam, és nagyon jó érzés volt elsőként áthaladni rajta. Csak felemeltem a karjaim, s egyszerűen élveztem. Ketten vagyunk norvégok a Touron, s mindketten a dobogón. Ez nagyon komoly!" – értékelt a Sky versenyzője a sajtótájékoztatón.

A másik norvég a dobogón, a sárga trikós Thor Hushovd így nyilatkozott: "Nem voltak ma elég jók a lábaim a győzelemhez, szóval igazán elégedett vagyok, hogy Edvald nyert. A mai szakasz az egyik legfontosabb célom volt az idei Touron, egy olyan hajrá, amit megnyerhettem volna, közel voltam hozzá, de hiányzott egy kicsi, hogy meg is nyerjem.

Reuters
  Fotó: Reuters

Amit Edvald művelt, hihetetlen volt. Annyira fiatal és olyan erős az ilyen befutókon, szóval örülök, hogy ő győzött. Jobb lett volna megverni, de ha már más nyert, akkor örülök, hogy pont ő. Edvald akkora tehetség, hogy nehéz megjósolni, hol a határ, attól függ, mit akar. Lehet belőle Gilbert típusú versenyző, vagy olyan, mint én, az ehhez hasonló befutók specialistája."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A norvég csodagyerek visszatért a Touron
Hosszú idő után aratott végre igazán nagy győzelmet a norvégok csodagyereke, Edvald Boasson Hagen, a Tour de France hatodik szakaszán egy kisebb emelkedőt követő tömeghajrán győzte le a mászást kibíró sprintereket. Az...
Tovább a teljes cikkhez »