A Szűzoltók a legjobbak 24 óra alatt

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 25. 08:09
A 24 órás maraton verseny szakítva a hagyományokkal (vagy visszatérve a gyökerekhez?), idén - akárcsak az első alkalommal - Zánkán, a gyerektáborban került megrendezésre.


A pályával szemben szöges ellentétű vélemények születtek, voltak aki szerint sokkal nehezebb, igazi erőpálya volt és voltak - talán az ő táboruk a nagyobb -, akik szerint egy igazán élvezhető, könnyebben tekerhető pálya volt, ami bőven tartogatott pihenhető részeket is.
De tény, hogy a pálya sokkal jobban tűrte az időjárás viszontagságait. Kifejezetten jót tett neki az előző heti esőzés, s a verseny előrehaladtával csak jobb lett a pálya. Egyedül a vasárnap 10 órától megérkező eső csorbította az élvezetes versenyzést, hisz igazán csúszóssá vált a nyomvonal. A pálya mellett a rendezésre sem lehetett panasz, tényleg minden jól szervezetten zajlott.

Abszolút legjobbak a Szűzoltók csapatnéven induló Kiss Gábor, Medgyes Gábor, Bucsányi Brúnó, Bényi László, Váraljai Vázsony, Balázs Róbert alkotta csapat volt, akik 111 kört teljesítettek a pályán. A szólóban indulók legjobbja Matusek Róbert volt, aki múlt héten még a Salzkammergut Trophy 211 km-es távján ment 12:17:33-et.
Matusek Róbertet 8 körrel lemaradva, 83 kört teljesítve Halász Róbert követte. A dobogó harmadik fokára 79 körrel Baros Bálint állhatott, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve indult a versenyen különösebb felkészülés nélkül.

További néhány győztes kategória:
Duó férfi:
Reznik Sándor-Boda Péter
Hobby I.:
 VKE Nelson Aminostar Almost Merida Racing Team
Hobby II.:
Sun City Riders
Hobby III.:
Szegedi Havasok SC
Hobby vegyes:
Galaxy Team Szombathely
Elit I.:
 Káosz Amigos & Tóparti-party night riders & VKE Nelson-Aminostar
Elit vegyes:
 Gödöllői Sport Klub
A verseny után a Hobbi III. kategória harmadik helyezettjével a Ghislain Lambert Team-mel beszélgettem, hogy megtudhassuk miként lehet felkészülni munka mellett egy 24 órás versenyre.
Miért is választottam ezt a kategóriát? Mert egy nagy tábort képviselnek és talán bátorítást kaphat sok hobbi bringás, hogy megmérettesse magát egy ilyen versenyen.
- Régóta ismerlek mindegyikőtöket, ahogy szabadidőtök engedi, a sportolás, főleg a kerékpározás központi helyen szerepel. Van köztetek bringaboltos, borász, katona, rendőr, ügyintéző és szabadúszó. Egyedi mezetek egyből szembetűnik mindenkinek. Ghislain Lambertről (Pedálkirály című film) kapta nevét csapatotok. Látszik, hogy komolyan rákészültetek. Honnan ez a rajongás?
- A Pedálkirály című film "kötelező olvasmány" minden kerékpáros számára. Nagyon tetszik a film mindenkinek, sokszor láttuk már és naponta emlegetjük a poénokat a filmből.
Fontosnak tartottuk, hogy a versenyen egységesen jelenjünk meg, ezért készíttettünk egy csapatmezt, ami szerintünk, és több visszajelzés alapján is elég jól sikerült. Sikert aratott a mez az eredmény hirdetéskor is, amikor a speaker megkérdezte, hogy mindenki tudja-e, hogy ki szerepel a mezen?
Ghislain Lambert Team  
- Hogy készültetek a versenyre, végeztetek közös edzéseket, hogy összeszokjon a csapat? Mikor döntöttétek el, hogy indultok?

- A 24 órás versenyen való indulás már évek óta foglalkoztat bennünket. Minden évben elhatároztuk, hogy idén elindulunk, de sajnos eddig nem sikerült. Most, hogy Zánkára jött a verseny, ami nagyon közel van hozzánk, hiszen a csapat keszthelyi, így nem volt kétséges, hogy most elindulunk.
Munka mellett a közös edzéseket nem tudtuk összehozni, régóta ismerjük egymást, nagyon sokat tekertünk együtt, így ezzel a részével nem volt gond. Mindenki külön, a  saját módszerével készült a versenyre.
Ami eddig szokatlan volt az éjszakai tekerés. Vásároltunk nagyon extra fényerejű lámpákat és néhány alkalommal csináltunk éjszakai, közös edzéseket, ahol a csapat ismét együtt tekert és szoktattuk magunkat az eddig ismeretlen viszonyokhoz.

- A csapatsátratokban egy kisebb hadsereg is elférne, látom nem bíztatok semmit a véletlenre, nem szenvedtek hiányt semmiből. Mi az amire feltétlen szükség van egy ilyen versenyhez és mi alapján állítottátok össze a "race packot"?

- Igen, azt hiszem a miénk volt a legextrémebb csapatsátor. Egy nagy katonai sátorral érkeztünk, amikor elkezdtünk kipakolni, előkerült a mikró, az olajradiátor kicsit furcsán néztek a többiek. Tapasztalatunk nem volt, így a "józan paraszti észre" hagyatkoztunk. A tavalyi esős versenyből kiindulva és az időjárást hallgatva, ami biztos volt, hogy a ruhaszárítást meg kell oldani. Szerencsére csak a végén volt eső, de jó szolgálatot tett a radiátor, hiszen az izzadt ruháinkat gyorsan meg tudtuk szárítani. Kávét főztünk, ételt melegítettünk, meleg volt a sátorban, szóval nem szenvedtünk hiányt semmiből.


A csapat tagjai voltak: Antal Balázs, Kenyeres Zsolt, Takács Zsolt, Szijártó Péter, Lancz Attila, Sikos Zoltán