A rózsaszínű trikós még csipkedi magát…

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 19. 22:39
A tazmániai születésű Richie Porte 2006-ban váltott triatlonról kerékpárra, és tavaly már amatőrként megnyerte a Baby Giro időfutamát. A most 25 éves kerekesnek akkor Andrea Tafi segített a Saxo Bankba kerülni, és az idei az első profi éve. Legtöbben a Romandiai Körversenyen figyeltünk fel rá, ahol szintén az időfutamot nyerte meg. A Saxo Bank újdonsült rózsaszínű trikósa repesett az örömtől a verseny utáni sajtótájékoztatón:


Még mindig meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem, nem álmodom. Hogyan engedhettek egyáltalán el? A Sky a Caisse és a csapattársaim kivételes munkát végeztek. Fiatal csapat vagyunk és a Giro előtt leírtak minket, de amikor látod Chris Sorensent, aki a minap szakaszt nyert, ahogy feláldozza magát értem, ez fantasztikus.

Amikor már hat perc előnyünk volt, és egyre több, már nem bírtam szabadulni a gondolattól, hogy rózsaszínbe öltözhetek, és a végén már nem akartam kockáztatni semmit, a végjátékban már nem is vállaltam be őrült tempót.

Hogy én vezetem egy GT összetettjét, főleg Olaszországban, ahol nemrég még amatőrként versenyeztem, ez súlyos. Az emberek meglepődtek, amikor megnyertem a Tour of Romandie időfutamát, remélem még ezek után is meg tudom majd őket lepni. Senki nem tudja, ki is vagyok, nem voltam a látókörükben az utóbbi években.

Megpróbálom olyan sokáig megtartani a Maglia Rosát, ameddig csak tudom. Jó pozícióban vagyok, és egy remek csapat van mögöttem. Meglátjuk napról-napra, mi történik majd. Végül is az első hegyi befutón sem veszítettem sokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Borult a Giro d'Italia összetettje!
Alapjaiban változott az összetett állás a Giro d’Italia leghosszabb szakaszán, miután a 262 kilométeres táv első felében egy több mint 50 fős élboly alakult ki az összetett favoritok csoportja előtt. ...
Tovább a teljes cikkhez »