A norvég óriás elégtételt vett a pavékon

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 6. 20:35
A 3. szakasz győztese, Thor Hushovd tegnap még korholta Cancellarát, amiért nem sprintelhetett, ma viszont sokat utazott a svájci kerekén a győzelemig.


Fotó: Reuters

Tudom, hogy amikor Cancellara támad, nem lehet őt 20 méternél messzebbre engedni, mert soha többet nem látod… Úgy gondolom, hogy ő végül is elérte a célját, amiért hajtott: visszaszerezte a sárga trikót, és segített Andy Schlecknek. Az én malmomra is hajtotta a vizet az ő munkájuk, amiből előnyt kovácsoltam, ráhajthattam a szakaszgyőzelemre.

A Touron minden szakaszgyőzelem különleges, de z kicsit mégis más. Itt vagyunk az Arenberg közelében, ami emeli az értékét. Tegnap keményen dolgozott a csapatom, aminek nem lett jutalma, de ma megnyertem az etapot, ami nagy elégtétel. Tegnap nem értettem egyet a pontok neutralizálásával, de ma reggel azt mondtam, hogy az már történelem, és teljes mértékben a mai versenyre összpontosítottam.

Reuters
  Fotó: Reuters

Régen kiszemeltem már ezt a szakaszt, mert tudom, milyen erős vagyok a pavékon, és jók az esélyeim. Tehát úgy döntöttem, harcolni fogok ezért a szakaszért. Ez nem mindig olyan egyszerű, mert a kockaköveken még a legjobb terv is pillanat alatt romba dőlhet. És nagyon jó formában kell lenned. Ma minden összejött.

Reuters
  Fotó: Reuters

Ez az első lépés a zöld trikóért. Tudom, hogy mostantól örülök annak, amit megcsináltam, és a minél tovább szeretném megvédeni a trikót. A csapatom nagyon erős, én nagyon gyorsnak érzem magam, tehát úgy gondolom, tudok még szakaszt nyerni. - nyilatkozott a norvég bajnok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Cancellara a Tour de France karmestere
A norvég Thor Hushovd többször próbálta már megnyerni a klasszikusok királynőjét, a Párizs-Roubais versenyt, amely macskaköves szektorairól híres, és a világ egyik legnehezebb viadala. A mai napon a Tour de France-ba ágyazott...
Tovább a teljes cikkhez »