A Katyusa bombaerős Bodrogi nélkül is

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 6. 09:32
A legerősebb ProTour gárdák közül az orosz Katyusánál az elsők között alakult ki a végleges keret a következő szezonra, 28 versenyzőt konfirmáltak, valamint új lesz a kerékpár is.


Bár a távozók között van Jevgenyij Petrov, Robbie McEwen, Danilo Napolitano, Alexander Bocsarov és Bodrogi László is (aki a neo-Pro Continental amerikai Team Type 1-be igazolt), azt kell mondjuk, Andrei Tchmil csapata tovább erősödött, még ha papíron nem is akkora sztárokat igazoltak, mint mások.

A klasszikusokon a Pozzato-Ignyatyev-Ivanov belső hármas opcióit tovább növeli majd a belga kockakő-menő, a Lottóból érkező Leif Hoste, s hathatós segítséget nyújthat nekik a Liquigasból érkező orosz Alexander Kucsinszkij is. A körversenyeken Purito Rodriguez ha javít időfutam eredményein, a korábbi Caisse-csapattársakkal, az idén a Lotto csapatánál kitérőt tett Dani Morenóval, valamint Alberto Losadával még többre lehet képes, s ne feledkezzünk meg az orosz Vlagyimir Karpecről sem. Erősödött az orosz nemzeti front is, a 28 versenyzőből 17 származik az anyaországból. Új lesz a kerékpár is, Ridley helyett Focus, a németekkel 3 évre írtak alá szponzori szerződést az oroszok.

Új igazolások: Rodriges Arguelyes (Itera Katusha), Leif Hoste (Omega Pharma-Lotto), Petr Ignatenko (Itera-Katusha), Aliaksandr Kuchynski (Liquigas), Alberto Losada (Caisse d'Epargne), Alexander Mironov (Itera-Katusha), Daniel Moreno (Omega Pharma-Lotto), Alexander Porsev (Itera-Katusha), Yuriy Trofimov (Bouygues).

Maradtak: Pavel Brutt, Giampaolo Caruso, Denis Galimzyanov, Vladimir Gusev, Joan Horrach, Mikhail Ignatiev, Sergey Ivanov, Vladimir Karpets, Timofey Kritskiy, Alexander Kolobnev, Artem Ovechkin, Alexandr Pliuschin, Filippo Pozzato, Joaquim Rodríguez, Egor Silin, Nikolai Trusov, Stijn Vandenbergh, Maxime Vantomme és Eduard Vorganov.

Távoztak: Marco Bandiera, Laszlo Bodrogi, Alexandre Botcharov, Nikita Eskov, Mikhaylo Khalilov, Kim Kirchen, Serguei Klimov, Luca Mazzanti, Robbie McEwen, Danilo Napolitano és Evgeni Petrov.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bodrogi amerikai csapata a 2. osztályban
A két éve francia színekben tekerő Bodrogi László új csapata, a feltörekvő amerikai Team Type 1 – ahogy az várható volt – első körben megkapta a ProContinental státuszt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI), azaz...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Andy Schleck kidobja az átkozott bringát
Nem csak a versenyzőkkel kapcsolatban számolhatunk be átigazolási hírekkel a profi kerékpársportban, a kerékpárszponzorok is mozgolódnak, konkrétan az amerikai Trek és a német Focus. ...
Tovább a teljes cikkhez »