Andy Schleck kidobja az átkozott bringát

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 2. 09:14
Nem csak a versenyzőkkel kapcsolatban számolhatunk be átigazolási hírekkel a profi kerékpársportban, a kerékpárszponzorok is mozgolódnak, konkrétan az amerikai Trek és a német Focus.


A Trek az amerikai Radio Shack mellett egy európai csapatot is támogat majd, mégpedig az egyik legjobb reklámhordozót, a most alakuló luxemburgi profi csapatot. Andy Schleck tehát nem viszi magával a Specialized-ot, sőt, pont a konkurens amerikai márka gépére ül majd fel jövőre.

Persze a cím ellenére ennek nem sok köze van a Tour de France-on történt végzetes géphibának, sokkal inkább a Trek szeretne erősíteni az Európai piacon. Schleckék az Armstrong csapata által is használt csúcs karbonvázakat kapják majd, elektronikus DI2 váltórendszerrel, Bontrager kerekekkel, sőt ruházati kiegészítőket, például bukókat, egyeseknek cipőket is szállít majd az amerikai szponzor.

Úgy néz ki, váltani fog az orosz Katyusa csapata is, méghozzá német bringákra, a Focus gyárral szerződnek 3 évre. Ennek a hírnek talán fontosabb vonatkozása, hogy a Focus által eddig támogatott német Milram csapatát egyre kevesebb esély van rá, hogy megmentse valaki, miután a névadó szponzor kiszáll 2011-re. Tegyük hozzá, a kerékpársport rajongók ezzel nem sokat veszítenének, sőt, a fennmaradó ProTour státuszra több méltóbb aspiráns is akad.