A Kancellár elosont – Roubaix-ig…

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 11. 17:24
Fabian Cancellara megcsinálta a duplát, a mezőnynek ezúttal sem volt ellenszere a világ legjobb tempómenőjével szemben. Az egy héttel korábbi Flandriai Körversenyhez képest annyi volt a különbség, hogy a háromszoros időfutam világbajnok egy hosszabb – közel 50 kilométeres szólót mutatott be. A dobogóért a norvég Thor Hushovd és a spanyol Juan Antonio Flecha repülőversenyen küzdöttek meg Roubaix pályáján, persze 2 perccel a svájci célba érkezése után.


A kerekesek megúszták az Észak Poklában rettegett esőt, de az erős szelet nem. Sokáig nagy mezőny tekert együtt az idei Paris-Roubaix-n, még az arenbergi erdő után is 50-en voltak körülbelül az élen, aztán folyamatosan morzsolódtak le a kockaköves – pavés – szektorokban a versenyzők. 

Reuters
  Fotó: Reuters

Cancellara ezúttal is tudott újat kitalálni, megetette az ellenfeleit. Nem a rázatón támadott, hanem 50 kilométerrel a cél előtt, amikor Boonen az élboly hátsó részén tekert. Szinte suttyomban, ülve elgurult, hogy fölérjen három éppen akciózó versenyzőre. Mindezt közvetlenül az egyik legnehezebb pavé, a 10-es számú előtt tette, majd a maximális öt csillagos minősítésű rázatón könnyedén rázta el három társát.

Reuters
  Fotó: Reuters

Boonennel szemben a szektor végéig 25 másodpercre növelte előnyét, innentől kezdve pedig nem volt kérdéses a győztes személye, a "Kancellár" a Flalndria Körverseny megnyerése után másodszor vihette haza a kockakő trófeát is.

Reuters
  Fotó: Reuters

Az üldözőbolyban csak a Cervelo csapatából voltak csak ketten, így összhangról szó sem lehetett, a svájci folyamatosan növelte előnyét. 30 kilométerrel a vége előtt már a megnyugtató két perc fölött járt, innentől defekt, géphiba, bármi belefért volna. A végjátékban már csak a 2. helyért ment a küzdelem, a legvállalkozóbb szellemű Flecha volt, akivel Hushovd tartott, és hamarosan nyilvánvalóvá vált a dobogós helyek sorsa.

Reuters
  Fotó: Reuters
EREDMÉNY:
1. Fabian Cancellara (Swi) Saxo Bank 6:35:10
2. Thor Hushovd (Nor) Cervelo TestTeam 0:02:00
3. Juan Antonio Flecha (Spa) Team Sky  
4. Roger Hammond (GBr) Cervelo TestTeam 0:03:14
5. Tom Boonen (Bel) Quick Step  
6. Bjorn Leukemans (Ned) Vacansoleil 0:03:20
Reuters
  Fotó: Reuters