Tóth Imre: Irány a Top10!

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 18. 09:12
Könnyen előfordulhat, hogy Tóth Imre a következő szezonban már gyári géppel vág neki a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának. A pilóta szerint ebben az esetben esélye lehetne a legkobb tízbe kerülnie a futamokon. Erre édesapja, Id. Tóth Imre, a Team Toth csapatfőnöke is képesnek tartja a huszonhárom éves versenyzőt, szerinte a szponzoroktól függ fia sorsa. A SportHirado.hu mind az apát, mind pedig a fiát megkereste a következő szezonnal kapcsolatban.


 

- Mit vár a 2009-es szezontól? Van esély arra, hogy a soron következő idényben jobb eredményeket érjen el?

 

- Természetesen van. Ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, akkor elképzelhető, hogy gyári motorral versenyezhetek, ami nagy előrelépést jelenthet a számomra. Reményeim szerint küzdhetek a legjobb tízbe kerülésért a futamokon, ami ugyebár nagy előrelépés, ha azt nézzük, hogy a legutóbbi szezont a huszadik helyen zártam a világbajnokság végén.

 

- Mi a véleménye új csapattársáról, Mattia Pasiniről? Milyen a viszonyuk?

 

- Nagyon jó motorosnak tartom, amit mi sem bizonyít jobban, hogy tavalyi első évében rögtön az első futamon a dobogó legfelső fokára állhatott. Ráadásul a későbbiekben is végzett a pódiumon. Jóban vagyok Mattiával, hiszen jól beszélek olaszul, és róla tudni kell, hogy nem egy zárkózott srác. Remélem az elkövetkezendő szezonban neki sikerül végre egy első helyet is szereznie a csapat számára.

 

- Korábbi csapattársának Hector Barberának miért nem sikerült ez?

 

- Barberában is benne volt a futamgyőzelem, mindkét, a Team Tothnál eltöltött évében azonban valamiért mégis elmaradt a várva várt siker. Mindig közbejött valami, pedig nem is egyszer adódott meg a lehetőség a számára.

 

 

ID. TÓTH IMRE: IMI TELJESÍTMÉNYE A SZPONZOROKTÓL FÜGG
"Imi következő szezonjának legmeghatározóbb eleme az, hogy milyen szponzort találunk, hiszen ettől függ, hogy hogyan teljesít majd a idény folyamán. Amennyiben lesz elegendő pénz arra, hogy gyári motorral versenyezzen, akkor lehet esélye a legjobb tíz közelébe kerülni, amennyiben nem, úgy minden bizonnyal a 2008-as eredményeihez hasonlót produkálhat. Barberának például összehasonlíthatatlanul jobb gépe volt az elmúlt évben, nemcsak teljesítményben, árban is. Amikor Imi a spanyol második számú gépével ment, akkor hasonló időket motorozott, mint csapattársa."