Toni Elias visszatérhet a Hondához

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 19. 09:44
Toni Elias egy év után ismét a Hondát erősítheti, miután már korábban kijelentette, elhagyja a Ducatit a szezon végén. A spanyol motoros felejthető teljesítményt nyújtott ebben az idényben a királykategóriában, mindössze két dobogós helyezést tudhatott magáénak, ennek ellenére meg akarták tartani az olasz csapatnál – sikertelenül.



Toni Elias 2007-ben nagy reményekkel igazolt át a Ducatitól a Hondához, ám új csapatában nem sikerült hoznia a várt eredményeket: csupán két alkalommal, Brnóban és Misanóban állhatott fel a dobogóra.

A San Marinó-i Nagydíj után mégis felajánlotta számára a szerződéshosszabbítást az olasz istálló csapatfőnöke, Livio Suppo, ám szavai süket fülekre találtak.

„A misanói futam előtt úgy vélekedtem, amennyiben Toni az első háromban végez, minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy megtartsuk. A leintés után azonban azt mondta, a folytatást nem nálunk képzeli el, és a döntését tiszteletben kell tartanunk.”

A Hondánál egyelőre nem erősítették meg, hogy megegyeztek volna a spanyol motorossal, ám Carlo Merlini igazgató nem zárja ki, hogy Elias csapatukban szerepel majd a következő idényben.

„Egyelőre csak arról számolhatok be, hogy kapcsolatban állunk Tonival, és pontosan tudjuk, mely versenyzőkkel vágunk neki a 2009-es évnek. Ám hogy pontosan kikkel, az legyen a mi titkunk” – mondta titokzatosan a sportvezető.