Nem lesz magyar csapat a motoros vébén!

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 8. 18:29
Nagyon várta már, mit hoz a közeli jövő, de a Team Tóth sajnálatos módon nemleges választ kapott a Dornától, így az egyetlen magyar csapat nem lesz ott a soron következő gyorsaságimotoros-világbajnokságon.


A Team Tóth nevezését elutasították, a csapat a saját hivatalos honlapján egy közleményben foglalt állást a döntéssel kapcsolatban.

„Minden próbálkozása ellenére a Dorna véglegesen elutasította Magyarország első és egyetlen MotoGP csapatának jelentkezését a 2010-es Moto2 szezonra - áll a teamtoth.com-on. A döntés értelmében 2010-ben nem versenyezheti végig a teljes szezont a csapat, de szabadkártyás (esetenkénti) lehetőséget kaptak, illetve szóbeli ígéretet, hogy a 2011-es szezonban indulhatnak majd. Jelenleg azon dolgozik a csapat, hogy minél több VB futamon rajthoz állhassanak. A VB futamokon kívül a szintén a Dorna által rendezett Spanyol Bajnokságban szeretnének indulni, melynek szervezése folyamatban van. Tóth Imre csapatfőnök a minap Sávolyon, a Balatonring pálya építkezésén járt, végig is ment a zúzott kővel borított nyomvonalon és minden erejével azon dolgozik, hogy fia és egyben versenyzője Tóth Imi is rajthoz állhasson az első Magyar Nagydíjon szeptemberben.”