IRC-rali: két nap után a nyolcadik helyen áll ifj. Tóth János

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 19:41
Két versenynap után a nyolcadik, vagyis pontszerző helyen áll ifj. Tóth János és Tagai Róbert kettőse Intercontinental Rally Challenge-sorozat (IRC) svájci versenyén. A szombati nap utolsó, Champex-Les Valettes-i szakaszán a kilencedik helyet szerezte meg a magyar páros.


A hétszeres magyar abszolút ralibajnok ifj. Tóth 6:41,2 perccel teljesítette a verseny tizedik szakaszát, amivel huszonegy másodperccel maradt el a szakaszgyőztes francia Nicolas Vouilloz eredményétől.

Utóbbi pilóta társával, Nicolas Klingerrel továbbra is az első helyen áll a svájci verseny összetett listáján. Ifj. Tóth jelenleg a nyolcadik pozíciót foglalja el. A gall pilóta a sorozat összesített listáján is vezet, míg a magyar kettős a 17. helyen áll.

Klasszis ralisunkon kívül indult egy másik magyar duó is Svájcban. A Bútor Róbert és Tóth Imre a szombati napot a 12. helyen fejezték be, míg az összetettben tizenharmadikok.

A tízfutamos IRC-sorozat áprilisban Törökországban rajtolt és novemberben Kínában zárul, a magyar pilóta a Peugeot 207 S2000-essel négy versenyen vesz részt.