Hernádi László nyolcadik sikere hegyen

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 23. 10:49
Zsinórban nyolcadik alkalommal nyerte meg a gyorsasági hegyi autósok Közép-Európa Zónatrófea összetett versenyét Hernádi László. A BMW M3-assal versenyző tatai autós a hétvégén az ausztriai St. Agathában lépett a gázpedálra. Hernádi az osztrák menők mögött a hetedik helyen végzett, és ez elég volt számára ahhoz, hogy az összetettben ismét az első helyen zárjon.


 

„Az idei szezonban a korábban megszokottak mellett újabb versenysorozatba neveztünk, így ebben az évben már öt bajnokságban versenyeztem a pontokért. Ezért is értékes ez a bajnoki cím, hiszen a sok esemény miatt csak a futamok felén tudtam elindulni – értékelt Hernádi László.

 

„Remekül indult a szezon, hiszen több versenyen sikerült a dobogóra állni: a macedóniai Vodnoban győztem, míg a bosnyák Szarajevóban a második helyet szereztem meg. Az év második felére némileg gyengült a BMW motorja, ezért több versenyen kisebb javításokkal, óvatosabb versenyzéssel sikerült célba érni. Az utolsó hetekben a biztonsági autózásra kellett törekednem, de így is meg tudtam tartani az előnyömet. Néhány héten belül a pályaverseny-sorozatban és az FIA Challenge küzdelmeiben is lezárul a versenysorozat. Örömmel mondhatom, hogy mindkét viadalon versenyben vagyok a bajnoki címért.”

 

Hernádi László 2001 óta sorozatban nyolcadszor nyerte meg az FIA Közép-Európa Zónatrófea-sorozatát. Az FIA Challenge Európa Kupában zsinórban harmadszor, a pályaverseny-sorozatban elsőször diadalmaskodhat a BMW-vel.

 

EREDMÉNY:
Közép-Európa Zónatrófea, 12. futam, St. Agatha, Ausztria
1. Fischer (osztrák) VW Kitcar 3.10,4
2. Martinek (osztrák) Honda 3.10,5
3. Ritzberger (osztrák) Peugeot 3.18,0
… 7. Hernádi (magyar) BMW 3.33,9

 

 

ÖSSZETETT VÉGEREDMÉNY:
1. Hernádi László (magyar) 71 pont
2. Masanovic, Vladan (montenegrói) 57 pont
3. Theimer, Jiri (cseh) 24 pont