Golyóként lőtt ki Cipruson a francia hős

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 13. 18:18
Képtelenség útját állni az ötszörös világbajnok Sebastian Loebnak (Citroën) az idei esztendőben. A francia zseni a rali-világbajnokság harmadik állomásán, a Ciprus Rali egy nap után akkorra előnyre tett szert, hogy riválisai már csak bottal üthetik nyomát. Nem csoda, kedvenc borításán, az aszfalton őrült tempót diktált és 41 másodperces előnyt harcolt ki csapattársával, Dani Sordóval szemben. A harmadik a fordos Mikko Hirvonen.


Ismert forgatókönyv, ismert szereplővel. Újabb állomásához érkezett a WRC mezőnye, a legjobban pedig ismét az elmúlt két futamot is behúzó Sebastian Loeb kezdett. Mi az hogy jól? Egyenesen lehengerlően!

 

Hat szakaszból ötöt megnyert és gyakorlatilag már pénteken pontot tett a ciprusi futam végére. Persze két nap még hátra van, bármi történhet, azonban az aszfalton köztudottan otthonosan mozgó pilóta máris 41 másodperccel vezet legközelebbi riválisa, Dani Sordo előtt.

 

„Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy ekkora legyen a különbség – kezdte az abszolút rekordot jelentő 50. futamgyőzelmére hajtó Loeb. – Vigyázni kellett a tereppel, mert számos veszély leselkedett rám.”   

 

A francia ezzel elsősorban a murvás pályán használt kerekek aszfaltos bizonytalanságára gondolt, igaz szombaton és vasárnap emiatt már nem kell aggódnia, mivel köves, durva pályákon folytatódik a rali.

 

Az utóbbi időben gyengélkedő Sordo ezúttal nem hibázott és csekély előnnyel de megelőzi a Ford legjobbját, Mikko Hirvonent. Furcsa baleset érte Henning Solberget, aki egy közúti csetepatéba került bele és olyannyira összetöre autóját, hogy el sem tudott indulni a viadalon. 

 

CIPRUS RALI, ÁLLÁS AZ 1. NAP UTÁN:
1. Sebastien Loeb Citroën 1:37:46.3 óra
2. Dani Sordo Citroën 41.8 mp.h.
3. Mikko Hirvonen Ford 1:00.2 p.h.
4. Jari-Matti Latvala Ford 1:08.3 p.h.
5. Petter Solberg Citroën 2:27.1 p.h.