Először állt dobogóra Talma a Moto2-ben!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 19. 13:00
Bravúros versenyzéssel, megjavítva a Francia Nagydíjon elért szezonbeli legjobb helyezését, először állhatott fel a dobogóra a Moto2-ben Talmácsi Gábor, aki harmadik lett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Aragón Nagydíján. A magyar pilóta végig harcban volt a második helyért a 125-ös világbajnok Julian Simónnal, de hiába haladt a spanyol nyomában az utolsó körökben, előzni nem tudott. Fölényesen győzött Talma csapattársa, Andrea Iannone.


Az idei esztendőben a vártnál gyengébben szereplő honi motoros szokásához híven jó rajtot vett, a hetedik helyről az első kör végére a negyedik pozícióba verekedte előre magát és megragadt az élmezőnyben.

Az egész hétvégén száguldó Iannone tempóját látszott, senki sem tudja tartani, így második helyért folyt a csata, Talmácsi Simónnal és az összetettben vezető Elíasszal csatázott, de Simone Corsi is belátható távolságban volt.

A futam hajrájához érkezve a 125-ös címvédő a magyar versenyzőt leszámítva mindenkit leszakított, mindössze néhány század különbség volt kettejük között, az utolsó körben a 2007-es világbajnokunk mindent megpróbált, de végül ha centikkel is de kikapott.

Talma karrierje első dobogóját gyűjtötte be a Moto2-es kategóriában, eddigi legjobb eredménye egy Francia Nagydíjon szerzett ötödik helyezés volt. A 125-ös géposztályban induló Sebestyén Péter nem ért célba.

A királykategóriában Casey Stoner győzött, Dani Pedrosát megelőzve, Nicky Hayden a harmadik lett, a pontversenyben vezető Jorge Lorenzo a negyedik, a címvédő Valentino Rossi a hatodik lett.

TALMÁCSI GÁBOR NYILATKOZATA:
A hosszú és kemény munkának, amit a szezon kezdte óta végeztünk végre meglett az eredménye. Nem adtuk fel és úgy érzem, hogy a szerelőim is megértették, amit mondtam és megtaláltuk azt a beállítást, amivel elérhető lett a dobogó, ezek a beállítások biztosan jó alapot szolgáltatnak majd a későbbiekben is. Ezen az úton kell tovább mennünk. Jól működött a motorom, élveztem a versenyzést.
Nagyon boldog vagyok, hogy idén először én is dobogóra állhatok, és ha rajtam múlik, le sem szállok róla a hátralévő 5 versenyenJ. Nagyon örülök és büszke vagyok arra is, hogy elsőként a mi csapatunk tudott két versenyzővel az első háromban végezni. Szponzoraimnak köszönöm a bizalmat és a támogatást, szurkolóimnak pedig az egész éves biztatást, kitartást!
ARAGÓN NAGYDÍJ, MOTO2, VÉGEREDMÉNY:
1. Andrea Iannone olasz Speed Up 40:33.264 perc
2. Julian Simón spanyol Suter 6.203 mp.h.
3. Talmácsi Gábor magyar Speed Up 6.276 mp.h.
4. Toni Elías spanyol Moriwaki 7.123 mp.h.
5. Simone Corsi olasz Motobi 9.160 mp.h.
ARAGÓN NAGYDÍJ, 125 KCM, VÉGEREDMÉNY:
1. Pol Espargaro spanyol Derbi 38:14.248 perc
2. Nicolas Terol spanyol Aprilia 0.050 mp.h.
3. Bradley Smith brit Aprilia 9.460 mp.h.
4. Efren Vázquez spanyol Derbi 15.999 mp.h.
5. Sandro Cortese német Derbi 18.396 mp.h.
- Sebestyén Péter magyar Aprilia kiesett
A PONTVERSENY ÁLLÁSA:
MOTO2 125 KCM
1. Toni Elías 224 pont 1. Nicolas Terol 208 pont
2. Julian Simón 148 pont 2. Pol Espargaro 202 pont
3. Andrea Iannone 144 pont 3. Marc Márquez 197 pont
...6. Talmácsi Gábor 95 pont - Sebestyén Péter 0 pont