Az Aprilia nem indul, mi lesz Talmával?

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 24. 15:18
Mégsem indít csapatot az Aprilia a jövőre induló Moto2 gyorsaságimotoros versenysorozatban - jelentette be a gyártó anyacége, a Piaggio csoport kedden. Ezzel bizonytalanná vált a magyar motoros Talmácsi Gábor sorsa, aki az olasz istálló gyári pilótája lett volna.


A Moto2 egy teljesen új sorozat, amely jövőre indul. A mezőnyben negyven motoros kap majd helyet, akik egységes, 600 köbcentis Hondákkal versenyezhetnek. A váz választható, de lőerőben és sebességben a kategória közelebb lesz a MotoGP-hez, mint a 250 volt. 

A megméretésben csak Honda-motorokkal és Dunlop gumiabroncsokkal vehetnek részt az istállók, az Aprilia pedig nem ebbe nem ment bele.

"Cégcsoportunk nem látja az értelmét a részvételnek egy olyan sorozatban, ahol kötelező egy rivális konstruktőr motortechnológiájának a használata. Mindez sérti egy vezető olasz és európai motorkerékpárgyártó érdekeit és imázsát."

Három csapat indítását tervezték az Aprilia noalei központjában, a nyolcadlitieresnél 2007-ben világbajnok Talmácsi Gáborra az olasz Luca Boscoscuro gyári csapatában számítottak volna , ahol Alessandro Iannone lett volna a társa. Talma korábbi csapatfőnöke, Jorge Martinez is nagy bajban, a francia Di Meglióval és az újdonsült világbajnok Simónnal készült volna a 2010-es Moto 2-idényre.