„A Team Toth a legjobb választás!”

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 17. 15:43
Mind id. Tóth Imre csapatfőnök, mind pedig a napokban szerződtetett Mattia Pasini elégedett azzal, hogy a pilóta és a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájában szereplő Team Toth megállapodott, hogy az olasz versenyző 2009-ben az istállót erősíti. A szakember állítja, a legjobbal sikerült megállapodnia a jelentkezők közül, Pasini véli, jobban nem is dönthetett volna.


 

A gyorsaságimotoros világbajnokság 250 kcm-es géposztályában szereplő Team Toth csapat a napokban igazi nagyágyút szerződtetett, azt az olasz Mattia Pasinit, aki a 125-ösöknél nyolc futamgyőzelmet aratott, és már a negyedlitereseknél is nevet szerzett magának.

 

„Pasini márt korábban is szeretett volna a csapatunkhoz szerződni, és mi tisztában voltunk a képességeivel, pláne azután, hogy a 2008-as év első versenyén Katarban pont ő vette el tőlünk a győzelmet“ – nyilatkozta a Team Toth istálló csapatfőnöke, id. Tóth Imre a SportHirado.hu-nak utalva arra, hogy az olasz pilóta pont elődjét, Hector Barberát előzte meg a nyitófutamon.

 

„Rajta kívül volt még néhány pilóta, aki szívesen jött volna az istállóhoz, ilyen például Roberto Locatelli, Randy Krummencher vagy Michael Ranseder. De Pasini tavaly már a 250-esek között is bizonyított, így rá esett a választásunk.”

 

„Hogy mit várok el tőle a szezon során? Nagyon jó lenne, ha sikerülne megszereznie csapatunk számára az első győzelmet, hiszen dobogón már álltunk, de a legmagasabb fokán még nem. Persze ez is nagyban függ attól, hogy az elkövetkezendő hónapokban milyen szponzorokkal tudunk megállapodni, hiszen ez az egyik legfontosabb ebben a sportban.”

 

A motoros hivatalos honlapján fantasztikus karácsonyi ajándékként beszél a szerződésről.

 

„El sem hiszem, végre minden a helyére került, minden vágyam teljesült ezzel. A csapattal és az Apriliával is rendkívül előnyös kontraktust kötöttünk. A 2009-es év a mi évünk lehet, remek csapatot találtam, azt hiszem, jobban nem is dönthettem volna" - lelkendezett Pasini.

 

Az olasz versenyző és menedzsmentje, a Globalgest az olaszországi Noaléban, az Aprilia központjában egyezett meg id. Tóth Imre csapatfőnökkel, Pasini csapattársa a tulajdonos fia, Tóth Imre lesz. Pasini - aki az idén a nyolcadik helyet szerezte meg az összetett pontversenyben - a 75-ös rajtszámmal versenyzik majd, akárcsak a 2008-as kiírásban.