Villany sem kellett a buffalói sikerhez

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 20. 01:24
A csoportok éllovasai hozták a kötelező győzelmeket ezen a hétvégén. A Buffalo sikeresen túltette magát a múlt heti Arizona elleni fiaskón. Hasonlóképpen a New York Giants is magára talált. Nem tudta megállítani a Tennessee titánjait a Kansas törékeny védelme. Sziporkázott a Green Bay védősora az Indianapolis ellen.


Nem sikerült átmentenie az előző fordulóban mutatott formáját a San Diego Chargers csapatának erre a hétvégére. A Chargers irányítója, Philip Rivers két labdavesztésben is jeleskedett, míg a vendéglátó Buffalo Bills quarterbackje, Tony Edwards lassan pályázatot nyújthat be a „biztos kezű” becenév felvételére (30 passzkísérletéből 25 jó volt).

 

A mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtott Kawika Mitchell, a hazaiak hátvédje, aki az egyik labdaszerzésben és több támadás megállításában is részt vett. A meccs pikantériája, hogy az első negyed végén elment a villany, így a játékvezetők manuálisan mérték az időt.

 

Ez nem az Indy estéje volt. A Green Bay Packers teljesen megsemmisítette az Indianapolis játékát. Manningék annyira ötlettelenül játszottak, hogy az utolsó hat percben inkább zuhanyozniuk kellett volna, mintsem szenvedni még, az amúgy már eldőlt mérkőzésen.

 

 

Pedig ígéretesen indult a találkozó. Bár a Packers szerzett vezetést egy mezőnygóllal, egy gyorsan hívott játék után a Colts egy touchdownnal válaszolt. Ami ezután jött, az – indianapolisi szemmel nézve – több volt, mint katasztrófa.

 

Két pontnélküli negyed, míg a másik oldalon a precíz Aaron Rodgersnek és sziporkázó védelmének köszönhetően 34-7-re módosult az állás hat perccel a lefújás előtt. Halkan meg lehet jegyezni viszont, hogy a bírók ma sem a Coltsnak fújtak: 12 büntetett yard a hazai, míg 110 a vendég oldalon.

 

A Green Bay e győzelemmel holtversenyben vezeti csoportját, míg az Indy a szégyenletes harmadik helyre csúszott vissza abban a csoportban, amit már évek óta megnyer.

 

A Green Bay csoportjában (NFC-észak) található másik két, továbbjutásra még esélyes csapata egymás ellen játszott pazar rangadót. A Chicago Bears hazai környezetben 48-41-re nyert a Minnesota Vikings ellen.

 

A végig lüktető iramú mérkőzésen Gus Frerotte, a Minnesota irányítójának négy eladott labdája segítette a medvéket győzelemre. Ezzel a Vikings esélyei a továbbjutást illetően megcsappantak, a Bears viszont joggal reménykedhet.

 

Kansasban sem tört meg a Tennessee Titans lendülete. A vendégek 34-10-re oktatták a Kansas City Chiefs csapatát. Nem véletlen, hogy a Kansasnek csak egy győzelme van: ezúttal is csak az utolsó öt percben voltak képesek pontokat elérni. A Tennessee ugyanakkor továbbra is veretlen. Következő ellenfele csoporttársa, a kétarcú Colts lesz.

 

A clevelandi megszeppenés után javított a New York Giants a San Francisco 49ers ellen. Az Óriások végig tartották a minimum négy pont különbséget, így 29-17-es győzelmük magabiztosnak mondható. Jó hír a Giants szurkolói számára, hogy a Dallas Cowboys újabb vereségével valószínűleg kiszáll a csoportelsőségért folytatott harcból.

 

 

Nem úgy a Washington Redskins csapata, amely hazai pályán húzott be egy szoros 14-11-es győzelmet a Cleveland Browns ellen.


AMERIKAI FUTBALL-LIGA (NFL), ALAPSZAKASZ, A 7. JÁTÉKHÉT EREDMÉNYEI:
Buffalo Bills San Diego Chargers 23-14
Carolina Panthers New Orleans Saints 30-7
Chicago Bears Minnesota Vikings 48-41
Cincinnati Bengals Pittsburgh Steelers 10-38
Kansas City Chiefs Tennessee Titans 10-34
Miami Dolphins Baltimore Ravens 13-27
New York Giants San Francisco 49ers 29-17
St. Louis Rams Dallas Cowboys 34-14
Houston Texans Detroit Lions 28-21
Green Bay Packers Indianapolis Colts 34-14
Oakland Raiders New York Jets 16-13 (hosszabbítás után)
Washington Redskins Cleveland Browns 14-11
Tampa Bay Buccaneers Seattle Seahawks 20-10
New England Patriots
Denver Broncos október 21., kedd. 02:15