Pittsburghi acélt hajlítottak az Óriások

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 27. 14:37
Kőkemény mérkőzésen sikerült győznie a címvédő New Yrok Giants csapatának a Pittsburgh Steelers otthonában. A tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) nyolcadik játékhetén újabb bravúros győzelmet produkált a Miami, magához tért a New England és a Dallas védelme is megtanulta, hogy illik játszani, ha a kezdőirányítójuk sérült.


Kőkemény, kiélezett csatában győzött a New York Giants csapata a Pittsburgh Steelers vendégeként (21-14). A végig szoros mérkőzésen Ben Roethlisberger - a hazaiak irányítójának - négy eladott labdájadöntően befolyásolta a meccs végkimenetelét.

 

Bár Troy Polamaluék még egyszer a fél yardos vonalon is megállították a Giants offenzíváját, örökké ők sem tarthattak ki. Eli Manningék ezzel 6-1-re módosították mérlegüket, míg a Steelers 5-2-es mutatjával még mindig vezeti az AFC északi főcsoportját.

 

Úgy néz ki ismét nyeregben a New England Patriots gárdája. A pihenő hét után a csapat ismét nyerni tudot, így 5-2-es mérlegükkel tovább üldözik az AFC keleti csoportjában a Buffalo. A Pats a St. Louis Rams-et küldte haza Foxboroból egy 23-16-os útravalóval.

 

Túlzás lenne azonban azt állítani, hogy a New England nagyon letörte volna a faltörő kosok szarvait, mivel a győztes touchdownt mindössze három perccel a vége előtt érték. A győzelem viszont kárpótolja a drukkereket, hiszen a Buffalo Bills botlott a hétvégén.

 

Nincs ember, aki kiigazodna a Miami Dolphins idei teljesítményén. Az egyik héten a futójáték, a másikon az elkapójuk sziporkázik, a harmadik hétenpedig megalázó vereséget szenvednek. A hektikus Dolphins ezen a héten csoportjának (AFC kelet) listavezetőjét, a Buffalo Billst lepte meg jobbik arcával (25-16).

 

Chad Pannington kimagasló teljesítménye, illetve a masszív védelem - amly még egy safetyt is összehozott - segítette hozzá a Miamit a győzelemhez. A jövő héten a delfinek a Denver Broncos ellen lépnek pályára idegenben. Kiváncsian várjuk, melyik arcát fogja mutatni a Miami.

 

Még ha nem is a leglátványosabb játékkal, de a Dallas Cowboysnak sikerült 13-9-re behúznia a Tamba Bay elleni kulcsfontosságú mérkőzést. Bár a csapat kezdőirányítója, Tony Romo kisujjtörés miatt nem állhatott a Cowboyok rendelkezésére, de a védelem összeszedte magát. A meccsen mindkét csapat számára nagy feladatott jelentett a támadásvezetés - ezt jól szimbolizálja a 11 punt-rúgás.

 

A döntő különbséget jelentő touchdown a második negyed utolsó másodperceiben született meg - Roy Williams két yardos elkapása révén. Ezzel az eredménnyel mindkét csapat mérlege 5-3-ra módosult. A Dallas bánatára a "halálcsoportnak" is nevezett NFC keleti csoportjának összes együttese nyert, így a Cowboyok továbbra is a harmadik helyen trónolnak, míg Jeff Garciáéktól egy győzelemmel ellépett a csoportvezető Carolina Panthers.

 

Az Arizona Cardinals csapata volt ezen a héten a carolinai párducok vacsorája. A Carolina egy szoros és fordulatos mérkőzésen 27-23-ra győzték le ellenfelüket. A harmadik negyedben még a szívbaj kerülgette a párducok drukkereit, mivel Tim Hightower touchdownja után már 17-3-ra vezetett a vendégcsapat.

 

Ekkor azonban megrázta magát Jake Dolhomme - a hazaiak irányítója - és rövid időn belül két touchdown passzt adott Steve Smithnek - aki a másodikkal 65 yardot tett meg. A magyaros névhangzású hazai rúgó, Jon Kasay precízitását is ki kell emelnünk. Utolsó mezőnygólját 50 yardról értékesítette, megpecsételve az Arizona sorsát.

 

Pontzuhatagot hozott a New Orleans Saint - San Diego Chargers találkozó. A sziporkázó irányítók csatájából Drue Brees és a Saints került ki győztesen (37-32).

 

AMERIKAI FUTBALL-LIGA (NFL), ALAPSZAKASZ, A 8. JÁTÉKHÉT EREDMÉNYEI:
Baltimore Ravens Oakland Raiders 29-10
Carolina Panthers Arizona Cardinals 27-23
Dallas Cowboys Tampa Bay Buccaneers 13-9
Detriot Lions Washington Redskins 17-25
Miami Dolphins Buffalo Bills 25-16
New England Patriots St. Louis Rams 23-16
New Orleans Saints San Diego Chargers 37-32
New York Jets Kansas City Chiefs 28-24
Philadelphia Eagles Atlanta Falcons 27-14
Jacksonville Jaguars Cleveland Browns 17-23
Houston Texans Cincinnati Bengals 35-6
Pittsburgh Steelers New York Giants 14-21
San Francisco 49ers Seattle Seahawks 13-34
MAGYAR IDŐ SZERINT KEDD HAJNALBAN JÁTSSZÁK:
Tennessee Titans Indianapolis Colts 02:30