„Óriásit” játszott Manning és a New York

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 6. 15:48
Az ötödik forduló után úgy tűnik, az idei szezonban a címvédő New York Giants játssza az előző idényt kis híján veretlenül záró New England Patriots szerepét az észak-amerikai futballigában (NFL). Az "Óriások" az 5. fordulóban szinte tökéletes produkciót bemutató Eli Manning vezetésével 44-6-ra páholták el vasárnap a Seattle Seahawks együttesét. Bátyja, Peyton is kitett magáért, miután a sírból hozta vissza az Indianapolis Colts-ot a Houston Texans ellen. A Tennessee Titans szoros győzelmével továbbra is százszázalékos.


Öt játéknapot követően már csak két csapat rendelkezik makulátlan mérleggel az NFL-ben. Vasárnapi mérkőzésén ismét bizonyította a New York Giants, nem véletlen az, ami februárban a Super Bowlon történt, amikor az együttes az addig veretlen New England Patriots ellen aratott meglepetés-győzelmet.

 

A címvédő az előző idényt beleszámítva, már sorozatban nyolcadik sikerének örülhetett, esélyt sem adott a Seattle Seahawks gárdájának. Eli Manning legjobbját nyújtotta, két TD passzt adott úgy, hogy a csapat legjobb elkapója, Plaxico Burres pályára sem lépett, egy szeptember 22-ei edzést elmulasztva kapott eltiltást saját együttesétől.

 

Amikor a Giants linebackerjét, Antonio Pierce-t a New England előző szezonbeli csaknem tökéletes sorozatának megismétléséről kérdezték, szerényen nyilatkozott. „Lehetetlen küldetésnek tűnik, eddig csak kétszer sikerült az NFL történetében. Véleményem szerint a liga öt, talán tíz legjobb csapata között vagyunk, egyesek jobb támadó, mások jobb védekező alakulattal rendelkeznek, mi csak egy szerencsés együttes vagyunk, aki 4-0-s mérleggel rendelkezik.”

 

Jól ment a Manning-famíliának ezen a délutánon, Peyton is kitett magáért, igaz hullámzó játékot mutatott az Indianapolis. Hiába nyerte az első harmadot 10-0-ra, a következő 43 (!) percben még pontot sem szerzett, miközben a vezetés, 10-27-es hátrányra nőtt. Amikor már mindenki temette a Coltsot, fordult a kocka. 2:10 perc leforgása alatt három célt értek el és csodák csodájára 31-27-re megnyerték a mérkőzést.

 

Mario Williams, a Houston védelmének oszlopos tagját szabályosan sokkolták az események. „Életemben nem láttam még ilyet – mondta a negyedik negyedről a játékos, majd így folytatta – döbbenetes, ami történt, gyerekkori emlékeim között sem emlékszem ilyen fordításra.” Az indianai alakulat ezzel két veresége mellett második sikerét gyűjtötte be, a Houston első diadala viszont még mindig várat magára.

 

Kezd magára találni a sérült Tom Bradyt nélkülöző New England Patriots, amely a San Francisco ellen aratott 30-21-es győzelmet. A 31 éves quarterback helyettese, Matt Cassel ugyan új karriercsúcsot, 259 yardot passzolt, ám két eladott labdát is jegyzett, így a tavalyi döntős számára finoman szólva sem lesz sétagalopp az idei alapszakasz.

 

A Tennessee Titans az utolsó negyedben nyújtott magabiztos játékával fordított a Baltimore otthonában és ötödik mérkőzésén is veretlen maradt. Érdekes, a gárda quarterbackje, Kerry Collins úgy is képes volt megnyeretni csapatával a meccset, hogy egy TD-passza mellett kétszer is eladta a tojáslabdát.

 

További kuriózum, hogy a Kansas City Chiefs még csak pontot sem tudott szerezni a Carolina otthonában. Az Arizona Cardinals kiütéses sikeréhez Kurt Warner két TD-passza is kellett a forduló előtt még veretlen Buffalo Bills alakulatával szemben.

 

Hétfőn a New Orleans - Minnesota mérkőzéssel zárul az ötödik forduló.

 

ÉSZAK-AMERIKAI FUTBALLIGA (NFL) 5. FORDULÓ:
New York Giants Seattle Seahawks 44-6
Houston Texans Indianapolis Colts 27-31
Baltimore Ravens Tennessee Titans 10-13
San Francisco 49ers New England Patriots 21-30
Arizona Cardinals Buffalo Bills 41-17
Jacksonville Jaguars Pittsburgh Steelers 21-26
Denver Broncos Tampa Bay Buccaneers 16-13
Dallas Cowboys Cincinnati Bengals 31-22
Miami Dolphins San Diego Chargers 17-10
Green Bay Packers Atlanta Falcons 24-27
Philadelphia Eagles Washington Redskins 17-23
Carolina Panthers Kansas City Chiefs 34-0
Detroit Lions Chicago Bears 7-34
New Orleans Saints Minnesota Vikings hétfő