Czink feladta harmadik elődöntőjét

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 1. 16:54
Czink Melinda nem tudta befejezni elődöntőjét a Fezben rendezett, 220 ezer dollár összdíjazású salakpályás WTA-tornán. Nullára vesztette el az első szettet, majd gyomorbántalmak miatt feladni kényszerült a talákozót a tavalyi döntős, első kiemelt spanyol Anabel Medina Garrigues ellen.


A balkezes magyar teniszezőnő így is elégedett lehet marokkói produkciójával. Többek között a ranglistán 28. orosz Pavljucsenkovát küldte haza, karrierje során harmadszor elődöntőzhetett.  A jövő héten már biztosan élete legjobb WTA-helyezését éri el. Eddigi legjobbja a 64. hely.

Czink nagyszerűen kezdte az évet, Brisbane-ben a selejtezőből indulva nyolcaddöntőig, Hobartban negyeddöntőig jutott keménypályán. Ennek köszönhetően vetette meg újra a lábát a top 100-ban. Salakon aztán új lendületet kapott, charlestoni remeklésével (Petrovát is megverte és a negyeddöntőben Bartoli búcsúztatta), és marokkói sikersorozatával újabb fontos WTA-pontokat zsebelt be.

2005-ben Canberrában és 2006-ban Bangalore-ban szerepelt korábban a legjobb négy között, az ausztrál versenyen egészen a fináléig menetelt, ahol egy bizonyos Ana Ivanovics verte meg a selejtezőből indulva.


GRAND PRIX DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM –

WTA-TORNA, FEZ, 220 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK

Czink Melinda (magyar)–Anabel Medina Garrigues (spanyol, 1.) 0:6, 0:0-nál Czink feladta
Jekatyerina Makarova (orosz, 6.)–Alisza Klejbanova (orosz, 2.) 6:2 6:1
Döntő: Medina Garrigues-Makarova