KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "VUELTA"
Anyahajóról indult a Vuelta-nap - videó 2014. augusztus 26. 14:10 Gazdát cserélt a piros trikó hétfőn a Vueltán, a harmadik szakasz után, a nagy esélyesek között egyelőre nincs jelentős különbség. A rajt rendkívüli volt. A bikemag.hu beszámolója.
 
Nem indul a címvédő a Vueltán 2014. augusztus 22. 13:48 Nem indul a szombaton kezdődő Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen a címvédő Chris Horner. Az amerikai bringás csapata, a Lampre Merida pénteken közölte, nem engedélyezte a rajthoz állást a 42 éves Hornernek, mert a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által elvégzett vérvizsgálat során kiderült, hogy szteroid maradt a szervezetében abból a kezelésből, amelyet hosszúra nyúlt vírusos fertőzése miatt kapott.
 
Teljes a Vuelta mezőnye 2014. április 3. 15:09 A Giro d’Italia és a Tour de France után a spanyol háromhetes körverseny, a Vuelta a Espana szabadkártyáit is kihirdették a szervezők - írja a bikemag.hu.
 
Tour és Vuelta doppingeset nélkül 2013. november 16. 10:10 A napokban hivatalosan is bejelentették, hogy a 2013. évi Vuelta a Espana során elvégzett doppingtesztek egyike sem hozott pozitív eredményt, hasonlóan az idei Tour de France-hoz.
 
Trikócsere a királyetap előtt! 2013. szeptember 13. 18:44 Purito hozta a papírformát a Vuelta a Espana 19. szakaszán, amely egy rövid, de meredek emelkedővel végződött. Ami azonban fontosabb, hogy a 42 éves Chris Horner levetkőztette a piros trikós Vincenzo Nibalit, így a Vuelta legnehezebb hegyi befutóját az amerikai várhatja holnap az összetett éléről.
 
Amikor a legöregebb a legfrissebb! 2013. szeptember 12. 18:42 Várható volt, hogy a Vuelta a Espana 18. szakaszának hegyi befutóján támadni fogják Nibalit, és így is lett. Miközben a fehérorosz Vaszilij Kirijenka a rá jellemző módon szólógyőzelmet aratott, az esélyesek csoportjában megkezdődött a tűzijáték…
 
Máris Nibalin a piros trikó 2013. augusztus 25. 23:26 Az ír Nicholas Roche okos versenyzéssel megnyerte a Vuelta a Espana második szakaszát, melyen – GT-ken szokatlanul hamar – hegyi befutó döntött. Az összetett szempontjából inkább veszteseket sorolhatunk fel, mint nyerteseket, ugyanis több top10-esélyes időhátrányt szedett össze.
 
Asztana-sikerrel kezdődött a Vuelta 2013. augusztus 24. 21:51 Az egyik topfavorit, Vincenzo Nibali csapata, a kazah Asztana nyerte a 2013. évi Vuelta a Espana csapatidőfutamát, az éllovasnak járó piros trikót azonban nem az olasz sztár, hanem a szlovén Janez Brajkovic húzhatta magára.
 
Tíz hegyi befutó a Vueltán! 2012. augusztus 17. 11:26 Augusztus elején járt le Alberto Contador kétéves eltiltása, aki így rajthoz állhat és akár megnyerheti a szombaton kezdődő 67. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt.
 
Két Vuelta-győztes egy csapatban 2011. december 31. 08:49 Hivatalossá vált, hogy a Geox Team csődje után a spanyol kerékpáros körverseny győztese, Juan José Cobo a Movistarban folytatja jövőre, a szintén Vuelta-sikerrel büszkélkedő Alejandro Valverde csapattársaként.
 
Következő »