KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "LESIKLAS"
Osztrák Világkupa-győztest avattak 2011. január 15. 16:30 Osztrák győztest avattak Klaus Kröll személyében a férfi alpesi sízők Világkupa-sorozatának szombati, svájci lesiklóversenyén. A 4430 méterével a világ leghosszabb pályájának számító wengenit Kröll 2:31.28 perc alatt teljesítette.
 
Tragikomikus bukás az olimpián! 2010. február 18. 18:53 Kevés megalázóbb bukást lehet elképzelni: a francia alpesi síző Marion Rolland számára 15 méter után véget ért az olimpia. Négy másodperccel a rajt után, az első kaput elhagyva borult fel és csúszott ki a hóba női lesiklásban. Térdszalag-szakadást szenvedett. Ráadásul nem kezdő síző, ötödik lett a vébén, és néhány hete egy Világkupán. Van ideje felkészülni a javításra, a következő téli olimpiát 2014-ben az oroszországi Szocsiban rendezik.
 
Drámai bukás a sí világbajnokságon! 2009. február 4. 19:10 A Val d'Isere-i alpesi sí világbajnokságon szereplő Maria Riesch hatalmasat bukott szerdán, a lesikló edzés során. Igencsak kérdéses számára a folytatás, a műlesikló Világkupa német éllovasa azonban sérülésére ellenére sem változtatna tervezett programján. Vagyis a pénteki kombinációban, a szombati lesiklásban és a jövő szombati műlesiklásban is rajthoz állna. A jókora esés előtt mind a három számban teljes joggal pályázhatott a végső sikerre.