KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "KORZIKA_RALI"
A világbajnoki cím kapujába lépett Loeb 2008. október 12. 15:24 Nem történt meglepetés az utolsó napon a rali-világbajnokság hétvégi állomásán Korzikán, a percekkel a mezőny előtt járó Cirtoënnel versenyző Sebastian Loeb magabizosan célba ért, ezzel sorozatban ötödik, szezonbeli tizedik, karrierje 46. sikerét aratta. A dobogón két fordos végzett, a második az utolsó szakaszon a legjobb időt futó Mikko Hirvonen zárt, aki így megelőzte a belga Francois Duvalt.
 
Loeb a második napon is remekelt 2008. október 11. 18:18 A második napon tovább növelte előnyét Sebastien Loeb a Korzika-ralin, miután a hat szakaszból ötöt megnyert. A francia klasszis előnye így már 52,4 másodperc a második helyen álló finn Mikko Hirvonen előtt. A harmadik helyen a belga Francois Duval áll, ő 56,7 másodperccel van elmaradva Loebtől.
 
Loeb hat etap alatt kivégezte a mezőnyt 2008. október 10. 19:57 Csakúgy mint Katalóniában, Korzika szigetén is tökéletes nyitónapot produkált Sebastian Loeb a Citroën címvédő francia pilótája a rali-világbajnokság francia állomásán. Mind a hat etapon a leggyorsabb volt, a szűkös, hegyi aszfalton tarthatatlan tempóban versenyzett. A második helyen záró fordos Mikko Hirvonen több mint fél percet kapott, a harmadik pozícióban Francois Duval áll. A négyszeres világbajnok csapattársa, Dani Sordo a nap elején hibázott és kiesett.