KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ANJA_PARSON"
Az olimpiai bajnok először nyert az idén 2011. március 5. 13:58 A svéd Anja Pärson szezonbéli első sikerét aratva győzött lesiklásban szombaton a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának olaszországi állomásán. Ez volt az olimpiai bajnok 42. Vk-sikere. Mögötte a pénteken kombinációban ezüstérmes amerikai Lindsey Vonné lett a második hely, aki ezzel - a záróviadal előtt behozhatatlan előnyre szert téve - már megnyerte a szakági Vk-t. Harmadikként az osztrák Elisabeth Görgl végzett. A magyar színeket képviselő Miklós Edit - a győzteshez képest 6.24 másodperces hátránnyal - az 50. lett.
 
Tragikomikus bukás az olimpián! 2010. február 18. 18:53 Kevés megalázóbb bukást lehet elképzelni: a francia alpesi síző Marion Rolland számára 15 méter után véget ért az olimpia. Négy másodperccel a rajt után, az első kaput elhagyva borult fel és csúszott ki a hóba női lesiklásban. Térdszalag-szakadást szenvedett. Ráadásul nem kezdő síző, ötödik lett a vébén, és néhány hete egy Világkupán. Van ideje felkészülni a javításra, a következő téli olimpiát 2014-ben az oroszországi Szocsiban rendezik.
 
2010-ben visszavonul a svéd klasszis 2009. április 20. 08:35 A 2009/2010-es szezon után már nem folytatja pályafutását az ötkarikás bajnok alpesi síző, Anja Pärson.
 
Pärson ötödik hellyel is Vk-győztes lett 2009. február 20. 15:37 Bár csak az ötödik helyet érte el Anja Pärson a tarvisiói szezonzáró Vk-futamon, így is ő szerezte meg a szuperkombináció aranyérmét.
 
Szuper-G: Lindsey Vonn verhetetlen volt 2009. február 1. 14:36 Az amerikai Lindsey Vonn pénteki műlesiklás diadala után a szuper óriás-műlesiklásban sem talált legyőzőre a németországi Garmisch-Partenkirchenben zajló alpesi sí Világkupa-versenyen. Mögötte a pénteken kieső svéd Anja Pärson és honfitársa, illetve a legutóbbi szakági versenyen nyertes Jessica Lindell-Vikarby végzett.
 
Egy verseny, két győztes Altenmarktban 2009. január 18. 15:05 A Svájcban, Wengenben rendezett férfi műlesikló Világkupa-versenyen az osztrák Manfred Pranger diadalmaskodott, míg a nők ausztriai, altenmarkti versenyén a svéd Anja Pärson és a svájci Dominique Gisin is a dobogó legtetejére állhatott.
 
Pärson nyerte a szuperkombinációt 2008. december 19. 16:50 A svéd Anja Pärson nyerte a női alpesi síelők Világkupa-sorozatának első szuperkombináció-versenyét a svájci St. Moritzban.