KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ALEKSZANDER_OVECSKIN"
Két hét kihagyás után is vezet Ovecskin 2009. november 18. 09:50 Góllal tért vissza az észak-amerikai profi jégkorongligába (NHL) Alekszander Ovecskin, a Washington Capitals orosz klasszisa a New York Rangers otthonában, a keddi játéknapon. Vállsérülése miatt november elseje óta nem játszott a sztár, de így is vezeti a góllövőlistát 15 találattal.
 
Oroszok az NHL-díjátadó dobogóján 2009. június 19. 09:20 Mint minden évben, ezúttal is díjazták az idény legjobbjait az észak-amerikai profi hokiliga gáláján, az NHL Awards Show-t. A Las Vegas-i esemény főszereplője, a Washington Capitals orosz klasszisa, Alekszandr Ovecskin volt. A kelet-európai jégkorongozó egymás után másodszor lett a szezon legjobbja. A fővárosi játékos mögött két honfitársa, a detroiti Pavel Dacjuk, illetve a pittsburghi Jevgenyij Malkin végzett.
 
Ovecskin a legendák sorába lépett 2009. március 20. 07:23 Alekszander Ovecskin egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Washington győzelméhez Tampában az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának csütörtöki játéknapján. Az orosz klasszis ezzel megszerezte 50. gólját a szezonban, és a fővárosiak első olyan játékosa lett, aki három szezonban is elérte ezt a bűvös számot. Hatalmas verést kapott hazai pályán a Colorado Avalanche.
 
Ovecskin háromszor köszönt be 2009. február 2. 07:48 Gólgazdag mérkőzésen nyert a Washington együttese az Ottawa ellen, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 110. játéknapján. A Capitals együtteséből ezúttal is Alexander Ovecskiné volt a legfőbb érdem, hiszen három gólt szerzett.
 
Ovecskin letörte a Vörös Szárnyakat 2009. február 1. 08:21 A 23 éves orosz válogatott klasszis Alekszander Ovecskin volt a Detroit végzete a Washington Captials otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján. A Red Wings a fiatal orosz duplája miatt vérzett el az utolsó harmadban. A Rangerst 1-0-ra megverő Bostonban is egy ifjú hokis volt a hős, a 21 éves finn kapus Tuukka Rask.