Kovács Istvánnak nincs szlovák ajánlata

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 12. 10:33
Kovács István a Domino-BHSE áprilisban menesztett vezetőedzője egyelőre még mindig munkanélküli. A tízszeres magyar bajnok szakember a minap lenyilatkozta, hogy habár tudja, hogy a szlovákoknak jelenleg nincs szövetségi kapitányuk, őt egyelőre senki sem kereste meg állásajánlattal.



 

 

 

 

 

 

 

A magyar vízipóló egyik legsikeresebb szakembere – aki csapataival BEK-et, Euroligát, LEN-kupát, Szuper Kupát és a Magyar Kupát is begyűjtötte már – számára egyelőre egyetlen dolog biztos, hogy 2009. januárjától a nagy terveket szövögető Szolnok szakmai igazgatója lesz.

 

 

 

 

 

A hátralévő közel négy hónapban azonban még befuthat számára egy még inkább testhez álló megkeresés, hiszen Kovács István úgy állapodott meg a szolnokiakkal, ha megfelelő külföldi ajánlatot kap, elvállalhatja. Hát még, ha azt részmunkaidőben is lehet végezni.

 

 

 

 

 

Márpedig a szlovák válogatott szövetségi kapitányi posztja nem kívánna egész embert. Északi szomszédunknál ugyanis Ante Nakic utódját keresik és állítólag a magyar edző neve is felmerült a lehetséges jelöltek között. Biztosan egyelőre nem tudni, mindenesetre Kovács Istvánt még nem keresték meg konkrét ajánlattal.

 

 

 

„A szlovák állásról nem tudok semmit, csak annyit, hogy az előző edzőt elküldték – mondta a szakember. – Még a nyár elején nem is szlovákok, hanem magyarok kérdezték tőlem, hogy lennék-e szlovák szövetségi kapitány, ezt azonban még puhatolózásnak sem nevezném. Szerintem még ott is a számba jöhető neveket gyűjtik.”

 

 

 

„Románia, az már más. Oda beadtam a szakmai önéletrajzomat, de náluk sem én kilincseltem, hanem ők kerestek meg engem. Egyébként az a munka jobban is érdekelne, de egyelőre abban az ügyben sincsen érdemleges előrejutás. És egyelőre nem is lesz, hiszen mostanában nem rendeznek válogatott mérkőzéseket.”