Kulcsár Győző: A Honvédnál befejeztem!

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 12. 10:51
Az olimpiai értékelések magyar részről még váratnak magukra, de amint az borítékolható volt: néhány sportágban, klubnál jelentős változások, átalakítások elé néznek. A bomba viszont ott is robban néha, ahol amúgy nem várná az ember: Kulcsár Győző nyolc év után elhagyja a Bp. Honvédot.


A váláshoz az a kijelentés, mondjuk úgy, megjegyzés vezetett, amelyet Móna István a klub vívószakosztályának elnöke tett egy értekezleten.

 

A szabadságon lévő Kulcsár Győző a sportnapilapban úgy nyilatkozott, hogy Móna megkérdőjelezte alkalmasságát mint szövetségi kapitány.

 

Nagy Tímea, Szász Emese, Boczkó Gábor és Kulcsár Krisztián mestere azonban sérelmezi, hogy a vélemény szakmai érvekkel nem lett alátámasztva, illetve elvárta volna, hogy 40-50 éves szakmai ismertség után először vele, mint érintettel négyszemközt ossza meg a véleményét a szakosztály első embere. Akinek, tegyük hozzá, nem kis köze van ahhoz, hogy Kulcsár eredményes és számára jó egzisztenciát teremtő olaszországi munkáját hagyta ott a magyarországi lehetőségért.

 

Kulcsár viszont ezzel a kijelentéssel egyben befejezettnek tekinti honvédos szerepvállalását. Véleménye szerint az elhangzottakat követően a jövőben képtelen lenne a közös munkára. A folytatást Magyarországon képzeli el ennek ellenére a kiváló sportmúlttal és hasonlóan remek edzői eredményekkel rendelkező szakember.

 

A tréner szövetségi kapitányi megbízatása október 31-ig érvényes, a szövetség elnöksége azt követően dönt majd arról: vele vagy nélküle képzeli el legjobbjaink jövőjét. Azt Kulcsár sem tagadja: az olimpiai a várakozásoktól elmaradóan sikerült.

 

Móna ugyancsak a sportnapilapnak nyilatkozott az „érem” másik oldaláról. A szakosztály elnöke szerint a téma még közel sem lezárt, ő a klubnál Kulcsárral képzeli el a jövőt is. Ennek érdekében majd tárgyalóasztalhoz ül a vívómesterrel, amint véget ér utóbbi szabadsága. Szerinte a vívók felkészítésében edzőként jól dolgozott Kulcsár, viszont ennek ellenére az olimpia nem jól sikerült. De nem érzi úgy, hogy visszafordíthatatlan lavinát okozott volna a véleményével.

 

Pekingben a férfi párbajtőrcsapat az ötödik helyen végzett – a negyeddöntőben a mieink a kínaiaktól kaptak ki 45-43-ra –, egyéniben Boczkó a negyedik, Imre a 12., míg Kulcsár Krisztián a 18. helyen zárt.

 

A nőknél Mincza-Nébald Ildikó egyéniben harmadik lett – az volt a magyar vívócsapat egyetlen pekingi érme –, Szász a nyolcaddöntőben szenvedett 15-12-es vereséget orosz riválisától.