Torna Vk, Ostrava: teljes magyar éremkollekció, Böczögő nyert

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 20:07
Kiválóan szerepelt Böczögő Dorina a tornászok ostravai Világkupáján, ugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet szerzett, a férfiaknál Kállai Zoltán érte el a legjobb eredményt, lólengésben lett harmadik.


Böczögő pályafutása legjobb eredményét érte el ezen a Vk-sorozatban, korábban soha nem ért el első és második helyen. Ráadásul Csehországban gerendán is eredményes volt, ötödik lett.

 

Ugrásban újra a pekingi olimpián bemutatott gyakorlattal szerepelt, a Jurcsenkó másfél csavarral teljesen hibátlan lett, ennek is köszönhette a 14.025 pontot és az aranyérmet. Talajon is erőteljes és magabiztos volt, 14,200 ponttal lett ezüstérmes. Gerendán sem rontott, de időtúllépés miatt levontak három tizedet, így 13.500-zal végül ötödik lett.

 

Gombás Laura ugrásban került a döntőbe, 13.575 ponttal a negyedik lett.

 

A férfiaknál két magyar versenyző lett finalista, Kállai Zoltán és Szalontai István. Kállai lovon remekelt, és 15.275 pontja a bronzérmet szerezte meg. Szalontai István hibázott ugrásban, 15.262 ponttal nyolcadik lett.

 

„Nagyon boldog vagyok, hiszen ez az eddigi legjobb eredményem Világkupán – mondta Böczögő Dorina. - Az ugrással úgy voltam, hogy bevállalom, és meglett a gyümölcse. Bevallom őszintén, nem számítottam az első helyre, inkább második vagy harmadik pozícióba vártam magam. A talajjal különösen elégedett vagyok, ott nem is gondoltam éremre. Itt Ostravában még magamon is csodálkoztam, mert egyáltalán nem izgultam, teljes nyugalommal álltam oda a szerekhez.”