Nem fagytak le a Titánok Chicagóban

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 10. 11:58
Hihetetlen izgalmak voltak a hétvégi észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának 10. játékhetén. Három meccs és közel 30 év után tudott a Tennessee csapata ismét győzni Chicagóban, hazai pályán diadalmaskodott a New England Patriots, ám győzelmével csak holtversenyben áll a semmiből az élre kerülő New York Jets együttesével. Egyetlen pont döntött az NFC Északi csoportjának rangadóján a Minnesota javára.


Jöhetnek a medvék, szakadhat a hó, a Tennessee akkor sem megállítható. A Titans immáron 9-0-ás mérleggel áll csoportját. A hazaiak védelme nagy feladatot okozott a Tennessee futójátékának - majdnem három negyeden keresztül nulla elért yard közelében tartva őket. Azonban a Medvék támadójátéka Rex Grossmannel sokkal gyengébb volt, mint a kezdőirányítóval, Kyle Ortonnal.

Győzelmével a Titans karnyújtásnyira került a rájátszásba jutástól. Egyedül az Indianapolis Colts csapata szólhat még bele a történtekbe. A Colts ezt egy váratlan pittsburghi sikerrel támasztotta alá a hétvégén, azonban még így is van öt győzelem hátrányuk.

Meglepetésszerű diadalt aratott a New England gárdája is. A Pats hazai pályán 20-10-re kerekedett fölül a csoportrivális Buffalo Bill'sen. A két csapat közt pont egy irányítónyi különbség volt: Matt Cassel egy TD-t futott, valamint nem adott el labdát, míg vendég kollegája, Tony Edwards kettő eladott labdát jegyzett. A különbség még nagyobb is lehetett volna, de a Bills az utolsó percben egy szenzációs visszahordást, valamint egy pontos Edwards-passzt követően touchdownt ért el.

A csoport élén mégsem egyedül trónol a New England, mivel a surranópályán megérkezett melléjük a Brett Favre által vezényelt New York Jets is. Favréék jókora maflást adtak a St. Louis-i "kosok" tülkeire, 47-3-as, parádés játékkal kiszolgálva a közönséget is.

Lopakodik az AFC Keleti csoportjának negyedik tagja, a Miami is. A Delfinek győzelmek arányában már behozták a nemrég még listavezető Buffalót. Legutóbb a Seattle-vel csaptak össze, mely találkozót gyakorlatilag végig vezetve hoztak (21-19).

Szintén lopakodó üzemmódba kapcsolt a Minnesota Vikings. A lilák egyetlen ponttal tudták legyőzni ősi riválisukat, a Green Bay Packerst. A győzelem azért kulcsfontosságú, mert így - a Chicago vereségének is köszönhetően - a Vikingek sunnyogtak az NFC Északi csoportjának első helyére.

A meccs nem állt egyértelműen a Vikingeknek. Bár a védelem kétszer is "safetyt" kényszerített ki - amikor az irányítóját földre kényszerítik saját célterületén -, az egyik ezek közül igecsak vitatott - akárcsak egy másik 4. és 1 yard kísérlet sikeressége. A bírók döntöttek, a Minnesota nyert.

Az Ike-hurrikán miatt elhalasztott Houston-Baltimore mérkőzést is a héten játszották. Nagyon várhatták már a Baltimore Ravens játékosai e jeles napot, mivel az amúgy elég szerény pontszámot összehordó támadósor 41 pontot pakolt be a Houstonnak - akik csak tizenhárommal válaszoltak.

Ebben a fordulóban is rengeteg pont esett, és reméljük, hogy a csapatok továbbra is megtartják eme jó szokásukat. 


AMERIKAI FUTBALL, TENGERENTÚLI PROFI AMERIKAI FUTBALL-LIGA (NFL), ALAPSZAKASZ, 10. JÁTÉKHÉT EREDMÉNYEI:

Cleveland Browns - Denver Broncos 30-34
Atlanta Falcons - New Orleans Saints 34-20
Chicago Bears - Tennessee Titans 14-21
Detroit Lions - Jacksonville Jaguars 14-38
Houston Texans - Baltimore Ravens 13-41
Miami Dolphins - Seattle Seahawks 21-19
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 28-27
New England Patriots - Buffalo Bills 20-10
New York Jets - St. Louis Rams 47-3
Oakland Raiders - Carolina Panthers 6-17
Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts 20-24
San Diego Chargers - Kansas City 20-19
Philadelphia Eagles - New York Giants 31-36

Magyar idő szerint kedd hajnalban 02.15


Arizona Cardinals - San Francisco 49ers