Hetedik mérkőzését is behúzta a Titans

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 07:10
A tengerentúli amerikai futball-bajnokság (NFL) alapszakaszának nyolcadik fordulójában az Indianapolis tízpontos vereséget szenvedett a Tennessee vendégeként. A Titans így hetedik mérkőzését is megnyerte - a negyediket pályaválasztóként -, változatlanul a liga egyedüli, még hibátlan együttese. Az Indianapolis negyedszer szenvedett vereséget, másodszor idegenben.


NFL, ALAPSZAKASZ:
8. FORDULÓ:
  • Tennessee Titans – Indianapolis Colts 31-21

 

Nem a legjobb előjelekkel utazott az Indianapolis a Tennessee-hez vendégségbe, hiszen a hazaiak igen impozáns rajtot vettek a bajnokságban: korábbi hat riválisukat ugyanis kivétel nélkül legyőzték.

 

A mérkőzésen Rob Bironas 34 yardos mezőnygóljára a Colts Dallas Clark révén TD-vel válaszoltak a vezetést így átvevő vendégek. A második felvonásban Rob Birons újabb mezőnygólt ért el – ezúttal 44 yardról –, amellyel közelebb lopták magukat a „titánok”, de a vezetés a pontokban és akciókban igen szerény első félidőt követően még mindig a vendégeknél volt.

 

A harmadik negyedben érett a meglepetés, hiszen a továbbra is meddőnek tetsző hazaiak ellen a vendégek újabb TD-t értek el. A leosztás hasonló volt, mint az elsőnél: Peyton Manning passzát Dallas Clark vitte az alapvonalon túlra.

 

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak bele a vendéglátók, legalábbis lelkileg, amikor LenDale White megszerezte első TD-jüket. Miután az egypontos jutalomrúgás helyett kétpontos akciót vittek, már egyenlő volt az állás.

 

A lélektani holtpont áttörése olyannyira jól siketült a Tennessee-nek, hogy a negyedik felvonásban Rob Birons újabb mezőnygólját követően – ezúttal 48 yardrtól vette be a rivális kapuját –, White második TD-jét is bevitte, majd Chris Johnson csapata harmadik TD-jével már jelentős előnyre is szert tettek. A végén Peyton Manning TD-je már csak a különbség szűkítéséhez volt elegendő.

 

 

 

„Volt a mérkőzésen jónéhány esélyünk, adott volt a lehetőség a győzelemre – mondta a találkozón 223 yard passzt elkönyvelő Manning. – Nálunk volt az előny, de a hajrában ellenfelünk tudott újítani, mi viszont már nem voltunk képesek a lépést tartani velük.”