Amerikai futball, NFL: már nem Mike Nolan a San Francisco edzője

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 21. 12:11
A tengerentúli amerikai futball-bajnokságban (NFL) szereplő San Francisco 49ers felbontotta a csapat vezetőedzőjének, Mike Nolannak a szerződését. Ezt a klub ügyvezető igazgatója, Scot McCloughan jelentette be. Nolan helyét elsőszámú segítője, Mike Singletary vette át.


A 49ers vereséggel kezdte az idényt, de két győzelemmel gyorsan pozitív lett a mérlege, ám az utóbbi négy összecsapását kivétel nélkül elveszítette: legutóbb épp a címvédő New York Giantstől kapott ki (29-17).

 

„Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, mert Mike egy jóbarát és egy értékes szakember. De ezt a lépést meg kellett tennünk szurkolóink és csapatunk érdekében egyaránt” – érvelt McCloughan.

 

Nolan egymást követő negyedik idényében kezdett hasonlóan gyenge mutatókkal csapatával, de végül mindig pozitív mérleggel zárt csapata: a szezon végén több győzelme volt, mint veresége. Ezúttal nem adtak esélyt a javításra.

 

A 49 éves szakember 2005-ben szerződött a San Francisco csapatához, amelynek korábban édesapja, Dick Nolan is edzője volt.