WTA-vb: Clijsters elbánt a világelsővel

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 31. 19:46
Idei ötödik, pályafutása negyvenedik tornagyőzelmét aratta az örökifjú Kim Clijsters a dohai WTA-világbajnokságon (4.5 millió dollár, kemény pálya). Három szettben verte a világelső Caroline Wozniackit, ő az ötödik teniszezőnő a vébé történetében, akinek sikerült a triplázás.


A 27 éves belga teniszezőnő 2002 és 2003 után harmadszor gyűjtötte be a WTA-szezon utolsó rangos trófeáját. Annak idején Serena Williamst, majd Amélie Mauresmót múlta felül.

Most azzal a Wozniiackival kellett megmérkőznie a döntőben, akit nem sokkal tavalyi visszatérése után, a US Open döntőjében két szettben győzött le.

Sokáig most sem a dán szépségról szólt a mérkőzés, 6:3, 4:1-es Clijsters-vezetésnél minden eldőlni látszott. Talán túlságosan is elkényelmesedett az egykori világelső, ezt kihasználva felállt a padlóról Wozniacki és nem kért a rövidítésből sem, inkább elvette ellenfele adogatását és döntő játszmára kényszerítette. 

Ahol rögtön brékelőnybe is került, ám Clijsters tudott újítani és végül két óra húsz perces, fordulatos csatában legyőzte fiatalabb riválisát. Brisbane, Miami, Cincinnati és a US Open után idei ötödik, pályafutása negyvenedik tornagyőzelmét aratta a belga anyuka.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG ((4 550 000 dollár, kemény pálya), DÖNTŐ:
Clijsters (belga, 3.)–Wozniacki (dán, 1.) 6:3, 5:7, 6:3