Visszavonult Szávay „áldozata"

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 28. 13:43
A 2009-es és a 2010-es budapesti WTA-torna döntőjében Szávay Ágnessel szemben alulmaradt svájci Patty Schnyder szombaton bejelentette, hogy pontot tesz a 17 éves profi teniszkarrierjének végére. A 32 esztendős játékos Roland Garroson szerepelt utoljára versenyen, igaz, sokáig nem jutott Párizsban, mindjárt az első fordulóban kiesett, miután két sima szettben kikapott a román Sorana Cirsteától.



Schnyder a könnyeivel küszködve jelentette be, hogy leteszi az ütőt. A svájci játékos 17 éves profi pályafutása során 11 tornagyőzelmet aratott, 94 héten át szerepelt a világranglistán a top 10-ben, a legjobbja a hetedik hely volt 2005 novemberében. Szintén említésére méltó, hogy az elmúlt 14 szezon végén kivétel nélkül a legjobb ötvenben jegyezték a nevét.

A 32 éves teniszező a most zajló Roland Garroson szerepelt utoljára versenyen (az első fordulóban a román  Sorana Cirstea búcsúztatta 6:1, 6:3-mal), ez volt az 59. Grand Slam-torna, amelyen rajthoz állt, ezzel pedig a hatodik helyen áll a vonatkozó rangsorban.

Egyébként Grand Slam-viadalon egyesben elkerülték a komoly sikerek: mindössze hatszor jutott el a negyedöntőig, egyszer, a 2004-es Australian Openen viszont egészen az elődöntőig menetelt. Schnyder  2009-ben és 2010-ben is döntős volt a budapesti WTA-tornán, de korábbi párospartnere, Szávay Ágnes mindkétszer kibabrált vele.